Forfatter Emne: Aftenens menu  (Læst 3276 gange)

Fer

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3975
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Aftenens menu
« Dato: Maj 15, 2010, 09:41:45 »
Hej alle mad glade...

I aften får vi nogen venner på besøg... har fået sammen sat en lidt pudsig menu, men glæder mig nu godt nok

Forret:
Chevice (hvid fisk, "kogt" i lime og citron saft. Vi laver en peruviansk version)

Hovedret:
Entrecote bøffer med hjemmelavede grov fritter og hjemmelavet bearnaise sauce. (Er noget spændt på den, det er første gang.)

Dessert:
Tripple chokolade kage (Biker jens i middag for 4, den er fantastisk) med jordbær kaviar (gele kugler af jordbær saft. Opskrift fra Price brødrene) og en god købe is. (Mangler virkeligt den is maskine... :) )
--
Mvh Tommy Fer
Kia Cee'd SW 1,6 CRDI, Ford Mondeo 2.0 TDCi Stc, Kawasaki Z750 '04, Suzuki GSX S1000 '17

Træt af kabelrod..... http://staywired.dk/

Zz24hours

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3368
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.toyotaklub.dk
Re: Aftenens menu
« Svar #1 Dato: Maj 15, 2010, 12:02:21 »
uhm .. det lyder sgu meget lækkert :p

jeg overvejer også hvornår jeg skal kaste mig ud i en hjemmelavet bearnaise
mvh
Christian Zz24hours Sørensen
NON-pug 0wner - http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=2878" onclick="window.open(this.href);return false;
"Vi kører den ind med penis ... "

Nimand

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4452
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #2 Dato: Maj 15, 2010, 13:14:16 »
Knæk og bræk med bearnaisen ;-)

Opskrift på chokoladekagen?
-

Kauf 306 XSi

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 1568
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #3 Dato: Maj 15, 2010, 13:22:06 »
opskrifter på det hele?!  :icon_thumright:
Kauf

Ex: Kadett E 1,3s, 306 XSi 8v, 306 2,0 GTi, 406 TS6 sedan
...nu i 406 TS6 st. car

Fer

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3975
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #4 Dato: Maj 16, 2010, 06:50:27 »
Øv bøv... Bearnaisen vandt... Den skilte selvfølgelig... :(

Når men den må prøves igen en dag. (Uden gæster)

Opskrifter:
Forret:
http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Prog ... tm?image=2
Hovedret:
http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Prog ... tm?image=5
http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Prog ... tm?image=6
+ entrocote bøfferne fra en varm pande :)
Dessert:
http://kanal5.dk/4-stjerners-middag/ind ... nt=3&id=29
og
http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Prog ... tm?image=2
+ is

Det var ret sjovt at lave det der jordbør kaviar, det var en sjov effekt. Smagte ok, men havde en meget pudsig gele konsistens. (Det er jo også mest pynt.)
--
Mvh Tommy Fer
Kia Cee'd SW 1,6 CRDI, Ford Mondeo 2.0 TDCi Stc, Kawasaki Z750 '04, Suzuki GSX S1000 '17

Træt af kabelrod..... http://staywired.dk/

Torben DH

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5238
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #5 Dato: Maj 16, 2010, 17:18:20 »
hahaha sådan er bearnaise bare...

Jeg laver det altid i vandbad, Ikea har nogen salatskåle i stål der passer perfekt ned i en af mine gryder :icon_thumright:

Her er en opskrift jeg har selv har lavet på en bearnaiseagtig sovs...

Ingredienser.

1dl hvidvin jeg foretrækker en sød vin andre vil sige en tør vin :?:
1dl rød balsamico eddike heraf bearnaiseagtig det sku jo egentlig være hvidvinseddike bemærk at denne sauce bliver orange :wink:
3 tsk tørret eller 1 håndfuld friskhakket
250g smør
1 stort løg eller 2-3 skalotteløg hvis du har nogen
4-5æggeblommer
1tsk citronsaft

Hæld 1dl hvidvin og 1 dl rød balsamico i en gryde sammen med et stort løg skåret i 8 både, drys 3 tsk esdragon over og kog det ind til det halve af væsken er fordampet.

Bring samtidig en anden gryde med ½liter vand i kog med metalskålen oveni.

smelt 250g smør som klares, når det er helt smeltet skal det skilles det hvide bundfald skal kasseres!

jeg har heldigvis en ekstra metalskål, så jeg smelter smør i den ene på vandbadet mens essensen koger og så ryger den ekstra på vandbadet,  essensen sies her i sammen med æggeblommerne som piskes til det er dejligt luftigt.

Når det er pisket godt sammen rører jeg det klarede smør i langsomt i en tynd stråle eller skefuld for skefuld-

Når det så er pisket godt og smagt til med HVID! peber og salt hældes en tsk citronsaft i, og voila lækker cremet bearnaiseagtig sovs der smager pissegodt! aldrig skiller og er nem at lave!

Ekstra esdragon frisk eller tørret kan tilsættes til sidst hvis man synes der skal være grønne blade i :mrgreen:
"Think about how stupid the average person is, and then realize that half of'em are stupider than that" -George Carlin

Fer

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3975
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #6 Dato: Maj 16, 2010, 20:37:58 »
Tror faktisk jeg har de omtalte skåle... Skal lige efterprøves om de passer i en af gryderne.
--
Mvh Tommy Fer
Kia Cee'd SW 1,6 CRDI, Ford Mondeo 2.0 TDCi Stc, Kawasaki Z750 '04, Suzuki GSX S1000 '17

Træt af kabelrod..... http://staywired.dk/

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2590
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Aftenens menu
« Svar #7 Dato: Maj 17, 2010, 08:42:00 »
Plejer også at bruge vandbad som Torben - men næste gang forsøger jeg med denne http://politiken.dk/tjek/tjekmad/kyster ... 885905.ece Det ser ud til at være en del nemmere.
Citroën C5 Stationcar 2,0 HDI @

Kauf 306 XSi

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 1568
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Aftenens menu
« Svar #8 Dato: Maj 23, 2010, 08:35:12 »
Citat fra: "Skumle"
Plejer også at bruge vandbad som Torben - men næste gang forsøger jeg med denne http://politiken.dk/tjek/tjekmad/kyster ... 885905.ece" onclick="window.open(this.href);return false; Det ser ud til at være en del nemmere.
Vi prøvede det her til aften. Det smager mega godt selvom man har liiiidt bange anelser inden man går igang.  :icon_thumleft:  :icon_thumleft:
Kauf

Ex: Kadett E 1,3s, 306 XSi 8v, 306 2,0 GTi, 406 TS6 sedan
...nu i 406 TS6 st. car

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Aftenens menu
« Svar #9 Dato: Jun 03, 2010, 20:04:56 »
Citat fra: "Kauf 306 XSi"
Citat fra: "Skumle"
Plejer også at bruge vandbad som Torben - men næste gang forsøger jeg med denne http://politiken.dk/tjek/tjekmad/kyster ... 885905.ece" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Det ser ud til at være en del nemmere.
Vi prøvede det her til aften. Det smager mega godt selvom man har liiiidt bange anelser inden man går igang.  :icon_thumleft:  :icon_thumleft:
Den prøvede jeg her til aften, men med STOR skuffelse...
Den blev slet ikke lys, som på klippet og den smagte bestemt ikke i nærheden af en bearnaise.
Fulgte ellers opskriften... Æv æv...
Mvh Henning
_____________________________________________________________________