Forfatter Emne: BBQ- Hvad og hvordan?  (Læst 3220 gange)

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
BBQ- Hvad og hvordan?
« Dato: Jun 24, 2017, 09:21:06 »
Ja, nu da vi både har en sous vide og en aftenmenu tråd, synes jeg der mangler tråd hvor vi kan gå mere i dybden med udskæringer og grillmetoder.

Jeg håber I vil skrive om det når I laver noget godt på grillen :-)
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #1 Dato: Jun 24, 2017, 15:39:26 »


Imorgen står den på den nakkefilet jeg netop har sat over på grillen. Er spændt på at se om den kan passe sig selv natten over. Især fordi det er første gang jeg prøver at bruge trækul istedet for briketter til PP 😅


Mindre Update

Det kan fint holde med trækul. Af frygt for at temp skulle stige ukrontrolleret har jeg haft nevet den lidt for meget på luften. Var oppe to gange, hvor rist-temp var faldet til ca 60 grader. Begge gange skubbede jeg kullene lidt sammen og gav dem noget mere luft, og så brændte de lystigt videre. Fik lågtemp op på 120-130 igen, det svarer ca til 100 på risten. Temp i kødet er ca 60 grader nu efter små 12 timer. Så det må siges at være looow and slooow 😅

Det er med Træ-KUL fra onkel Harald.
Jeg har størrelses sorteret dem så det er kun pæne store stykker når det er low n slow.
Har en gammel stegepande i bunden med vand i, uden om den har jeg 1,5-2 lag trækul og 10-12 heat beads spredt 3/4 vejen rundt. Og der er sgu gang i den endnu, kører på 17, snart 18. Time med ca 100 g. ved risten. Svinet ligger på ca 83 g.

Den snurrer endnu på 20. Time. Har dog lige fyldt 5-6 stykker kul på endnu, da ringen var ved at være udbrændt. Svinet siger 90 grader.
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #2 Dato: Jun 24, 2017, 19:26:06 »
Efter godt 21 timers veer lykkedes det at skyde 1,6 kg 94 grader varm nakkefiltet ud af Weberen. Startvægten var 2520g, så den har svedt lidt på turen.

Resultatet var ganske tilfredsstillende og ufattelig mørt. Jeg har tidligere lavet PP adskillige gange, dog alle på 10-14 timer. Og de to "slags" kan ikke sammenlignes på saftighed og mørhed.
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #3 Dato: Jun 24, 2017, 19:36:35 »
Jeg har lige smidt flæsk i pillegrillen, og konen klargører kartofler og laver persillesovsen..

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #4 Dato: Jun 24, 2017, 19:47:33 »
Er det ikke liiiige let nok med det pillefyr John?
Selvfølgelig er nattesøvnen sikret 😅
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #5 Dato: Jun 24, 2017, 19:59:25 »
Er det ikke liiiige let nok med det pillefyr John?
Selvfølgelig er nattesøvnen sikret [emoji28]

Jo det er næsten for nemt, men jeg griller mere end nogensinde før, så lige som jeg regnede med, så passer det åbenbart bedre til min dagligdag.

Jeg har dog stadig min Weber kulgrill også :)


John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #6 Dato: Jun 24, 2017, 20:47:02 »





John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #7 Dato: Jun 24, 2017, 20:51:13 »
Nemt og smukt 😍

Hvad har du givet det af tid/temp?
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #8 Dato: Jun 24, 2017, 20:53:23 »




Havde da også lige et par billeder af dagens svin [emoji41]
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #9 Dato: Jun 24, 2017, 21:42:43 »
Nemt og smukt 😍

Hvad har du givet det af tid/temp?

180 grader til det var færdigt :-)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #10 Dato: Jun 24, 2017, 21:43:18 »
Havde da også lige et par billeder af dagens svin [emoji41]

Dejlig skorpe og saftigt kød, godt gået..

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #11 Dato: Jun 25, 2017, 22:41:30 »
Havde da også lige et par billeder af dagens svin [emoji41]

Dejlig skorpe og saftigt kød, godt gået..

Takker. Det er den tyndeste skorpe jeg har haft på PP indtil videre :-)

Er det alm fersk brystflæsk, eller er det røget?
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20735
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #12 Dato: Jun 25, 2017, 23:04:15 »
Havde da også lige et par billeder af dagens svin [emoji41]

Dejlig skorpe og saftigt kød, godt gået..

Takker. Det er den tyndeste skorpe jeg har haft på PP indtil videre :-)

Er det alm fersk brystflæsk, eller er det røget?

Alm fersk, røgen kom fra grillen.. Det er de bedste stegte flæsk jeg har fået, de skulle bare lige have haft en anelse mere salt ;)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6439
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #13 Dato: Jul 29, 2017, 13:21:25 »
Senere står den på 1,4 kg ribeye-steg.

For noget tid siden lavede jeg en mindre kalveribeyesteg low and slow. Den blev virkelig god.
Så tror sgu denne får samme tur, halvanden-to  timer ved 120-130 grader og så brunes godt af til sidst..
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

Flemming 405 SRi

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 9653
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: BBQ- Hvad og hvordan?
« Svar #14 Dato: Jul 29, 2017, 14:21:41 »
Mmm.... Ku godt!

Sendt fra min GT-S7710 med Tapatalk

/Flemming - duensmobilebilpleje.dk - bilpleje i Nordjylland
Like og del på Facebook: https://facebook.com/duensmobile
Ex-V40: