Forfatter Emne: Projekt Grillet Svineskank  (Læst 1625 gange)

sbo

  • Übermizzar
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 1614
  • Karma: +1/-0
    • Vis profil
Projekt Grillet Svineskank
« Dato: Jun 23, 2015, 18:14:02 »
Efter en tur til Prag med masser af god lokal mad og øl, har jeg fået inspiration til at lave en grillet svineskank herhjemme.

Prag versionen var sådan her:




Det smagte himmelsk og var en sjov oplevelse, men savnede noget sovs eller andet dyppe, det var lidt tørt, og jeg tænker det kan gøres endnu bedre.

Hentede i dag de her to hos min slagter, frisk skårede svineskank:


Nu ryger de så i en 10% saltlage og bliver sprængt i et par dage, har tilføjet lidt rosmarin, timian, laurbærblade og hvidløg.
Planen er så at udvande dem i tre timer og lade dem tørre op et par dage, inden de skal i Sousvide og have ca 18 timer ved 86 gr. Tænker at injicere noget barbecue marinade og hælde lidt i posen inden de bliver sousvide'et.

Herefter skal de så på et spyd og have skåret tern i sværen, og så roteres over grillen i et par timer, med masser af barbecue-honning sauce og røgsmuld.

Tilbehør skal være peberrodsskum, honning-dijonsennep, surkål, og så snyder jeg nok og laver grillede kartoffelbåde og noget rødvinssovs til, bare for at gøre det lidt dansk og mindre tørt. Urquell Pils skal der til, men desværre kun fra dåse...

Opdatering følger... jeg er allerede sulten...
Mvh/  Steffen Olesen

OBS : Dette indlæg er afsendt fra min stue ved brug af min stationære computer fra 2005 der vejer 20 kg og er tilsluttet World Wide Web via kabel

rosenkilde

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 666
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.rosenkilde.be
Re: Projekt Grillet Svineskank
« Svar #1 Dato: Jun 23, 2015, 19:30:07 »
Det lyder lækkert:-) jeg glæder mig til at se resultatet:-)
Ford Mondeo 2.0 SCTI 203 hk / Powershift titanium stc.

Tica

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 1997
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.skalamodelskibe.dk
Re: Projekt Grillet Svineskank
« Svar #2 Dato: Jun 23, 2015, 21:34:29 »
Spændene og det er et overset stykke kød ser frem til det færdige resultat
Vh Carsten Paulsen
C4GP med ETG6 og massere af udstyr Appelsinen (VW T3 panel) CX 25GTI
http://www.linkedin.com/in/carstenpaulsen
http://www.skalamodelskibe.dk/news.php

HappyFrog

  • Hr. Truck Driver
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5265
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.conzentrate.com
Re: Projekt Grillet Svineskank
« Svar #3 Dato: Jun 25, 2015, 20:35:47 »
Ha, det er sjovt, jeg snakkede i weekenden med en kammerat om at lave enten braiseret eller kogt svineskank med kål til. Det er verdensklasse kød  :icon_thumleft:
Mvh
HappyFrog


Nu: Subaru Impreza GT Twinscroll, Subaru MV Pickup & Suzuki Swift, Ex: Volvo V50 1.6D, Ex: Subaru Legacy Turbo, Ex: Subaru Impreza GT+, Ex: Renault Clio Sport, Ex: Citroen Saxo VTS Cup - It's bad luck to be superstitious.