Forfatter Emne: Sous vide  (Læst 48322 gange)

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #135 Dato: Jun 27, 2016, 13:37:25 »
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Er det ikke 149€?

Yup

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #136 Dato: Jun 27, 2016, 16:31:56 »
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Er det ikke 149€?

jo selvfølgelig, lille detalje ;-) - men forskellen er efterhånden ikke så stor - det er ca. 120 kr. mere.

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #137 Dato: Jun 27, 2016, 16:32:46 »
Til prisen er det en no-brainer, sæt i gang.

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

DSL

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 489
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #138 Dato: Jan 16, 2017, 11:41:29 »
Til dem der er forskrækkede over al den teknik der tilsyneladende skal til, vil jeg da lige supplere med min egen lavteknologiske sous-vide "opfindelse".
En flamingo-kasse med låg, påfyldt varmt vand fra hanen, og en vakuumpakket cuvette/culotte-steg direkte fra brugsens køledisk - så er man i gang :-)

Vil tro der kommer ca. 10 liter vand i kassen til at starte med

Vandets temperatur starter ved små 60 grader
Efter et par timer er temperaturen faldet til ca. 45 grader, og så hælder jeg en kedel kogende vand i, for at få temperaturen lidt op igen.

Hvis stegen kan ligge her i 4-5 timer er man godt hjulpet, og så er det bare at pakke den lune klump kød ud, krydre, og på en meget varm grill i ca. ½ time

Er temperaturen stabil - Nej
Er der cirkulation i vandet - Nej
Bliver naboen imponeret - Kun hvis han får lov at smage :-)

Man er selvfølgelig begrænset til det kød man kan købe i vakuumpakket form, og man kan ikke krydre/marinere før lige inden den afsluttende grillning, men det forbedrer alligevel oplevelsen markant..

Jeg tror dog jeg er klar til at indkøbe en vakuumpakker nu for at øge mulighederne..

DSL

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 489
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #139 Dato: Mar 12, 2017, 21:20:40 »
Vakuumpakker er indkøbt, og de medfølgende poser snart brugt op.
Hvor køber I vakuumposer?
Det skal være dem med riller i det ene lag
Har kigget her, og det ser fair ud, men hvis nu man kan få dem til halv pris andre steder, så er det da værd at tage med :-)
https://www.vakuumpakker.dk/riflet-vakuumposer/vakuumposer-sous-vide-kol-frost/
Mærkeligt nok virker det til at det er væsentligt dyrere at købe dem i endeløse baner

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #140 Dato: Maj 16, 2017, 14:20:58 »
Så er der langt om længe landet en Anova på matriklen.

Kan se på deres hjemmeside, at de benytter en zip-bag - fungerer det ok, eller skal der en rigtig vakuumpakker til?

Noget bud på en god begynder ret at starte med?


John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #141 Dato: Maj 16, 2017, 15:02:58 »
Der er mange der bruger en zip-bag, men jeg er nu mest fan af en vacuumpakker, da det er ret godt at marinere kødet under vacuum.

Culotte/cuvette er et godt sted at starte.

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #142 Dato: Maj 16, 2017, 19:42:47 »
Der er mange der bruger en zip-bag, men jeg er nu mest fan af en vacuumpakker, da det er ret godt at marinere kødet under vacuum.

Culotte/cuvette er et godt sted at starte.

Ok, tror faktisk de gamle har en liggende i kælderen. Så skal jeg blot have købt nogle egnede poser.

Så tror jeg vi forsøger os med en culotte i weekenden  :045:

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #143 Dato: Maj 20, 2017, 20:39:50 »
Culotte er indkøbt. Lyder 54 grader og 8 timer rigtigt til 1,8 kg? Og en tur på grillen bagefter.

Tips til krydderier/urter er meget velkomne.

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #144 Dato: Maj 20, 2017, 22:37:39 »
Hvad kvalitet er kødet? Det har en del at sige mht tiden. Vi er ikke til helt rødt kød, så jeg bruger 1,5-2,5 grad højere, men det er jo smag og behag ;)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #145 Dato: Maj 21, 2017, 08:19:42 »
Hvad kvalitet er kødet? Det har en del at sige mht tiden. Vi er ikke til helt rødt kød, så jeg bruger 1,5-2,5 grad højere, men det er jo smag og behag ;)

Det er ikke super kvalitet. Købt på tilbud i føtex.

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #146 Dato: Maj 21, 2017, 09:26:37 »
Jeg ville nok gå efter 10-12 timer så..

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #147 Dato: Maj 21, 2017, 09:37:06 »
Den er sat igang, så den må få det, den kan nå.

Men røg hurtigt ind i problemer i forhold til størrelsen på mine gryder, så den er kommet i i en plastik beholder - og jagten er gået ind på en kasse a'la Sahl

Castor

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 597
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Sous vide
« Svar #148 Dato: Maj 22, 2017, 09:25:24 »
Satte den til 55 grader, men skruede op til 56 i de sidste par timer. Resultatet blev, muligvis den møreste culottesteg, jeg nogensinde har smagt. Så super resultat - dog lige en kende for rød i den "tykke" ende. Den fik 8,5 time - og kan ikke lure om den skulle have haft længere tid, lidt højere temparatur, eller om det ene kan udligne det andet?

Kødet smagte lækkert og den rødeste del kom blot tilbage på grillen og fik lidt mere.

Nåede ikke at få fat i egnede vakuumposer, så den kom i stor zip-bag. Tror dog skal skal have fat i en ny vakuumpakker - de gamles er ret gammel og ku ikke suge særlig kraftigt.

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20619
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Sous vide
« Svar #149 Dato: Maj 22, 2017, 10:51:10 »
Temperaturen styrer hvor rødt det bliver, og tiden hvor mørt det bliver. Så skru lidt op for temperaturen næste gang ;-)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk