Forfatter Emne: Sous vide  (Læst 49800 gange)

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20680
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sous vide
« Dato: Aug 06, 2013, 11:21:27 »
Jeg har længe villet prøve at lege lidt med sous vide, men det er bare aldrig blevet til noget. Fordi at enten skal man bygge noget selv, eller også skal man smide lidt voksen mønt for et færdigt system.

Men, ifølge flere jeg har talt med, og flere inde på grilleguru.dk så har Lidl fra tid til anden en henkogningsgryde (til saft og lignende) som sagtens kan bruges til formålet. Den kommer på tilbud igen fra den 11/8 til sølle 499,- så den skal jeg da have testet, hvis jeg kan få den inden den bliver udsolgt ;-)

Skulle det blive noget jeg blev vild med at lege med, så kan man jo altid købe noget mere lækkert udstyr senere.

Link til henkogningsgryden fra Lidl: http://www.lidl.dk/cps/rde/xchg/SID-80B ... _28313.htm

Link til hurtig info om sous vide: http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vid ... sous-vide/

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4443
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #1 Dato: Aug 06, 2013, 12:51:24 »
Hvis du gerne vil kunne styre temperaturen lidt bedre, end med termostaten i gryden fra lidl, kan nedenstående anbefales.
Det fungere fint i mit køkken og har gjort det i længere tid.

Temp.styring http://www.conradelektronik.dk/UNIVERSA ... &pi=615910
"Gryde" http://www.skiftselv.dk/frituregryder/w ... -df103090/ eller anden billig friture.

God fornøjelse, det bliver vanedannende. ;-)
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2605
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #2 Dato: Aug 06, 2013, 13:02:43 »
Har lige købt Lidl gryden gennem noget samkøb på Grillguru, skal se om jeg ikke kan få taget mig sammen til at teste den inden d.11

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20680
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Re: Sous vide
« Svar #3 Dato: Aug 06, 2013, 13:11:14 »
Citat fra: "Skumle"
Har lige købt Lidl gryden gennem noget samkøb på Grillguru, skal se om jeg ikke kan få taget mig sammen til at teste den inden d.11

Ville være super.!

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2605
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #4 Dato: Aug 06, 2013, 20:23:38 »
Har lige haft den kørt en time på 54 grader det , der lå den stabilt 0,4 grader over.

Prøver at smide en culottesteg i imorgen i 8 timer, og melder tilbage hvordan det gik.

ajacobsen

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 259
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #5 Dato: Aug 06, 2013, 21:59:53 »
Kræver det en vacumpakker også ?

Wind Diesel

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 13707
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • My500px
Re: Sous vide
« Svar #6 Dato: Aug 06, 2013, 22:02:46 »
Citat fra: "ajacobsen"
Kræver det en vacumpakker også ?

Jep !
STOP destroying our planet - it's where i keep all my stuff !

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6504
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #7 Dato: Aug 06, 2013, 22:18:16 »
Gvis man har en ovn med damp funktion kan man klare sig med alm madfilm. :-)
Sådan tilberedte vi det meste kød på Bernstorff slot
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2605
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #8 Dato: Aug 07, 2013, 14:11:38 »
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:1tqkfo09]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:1tqkfo09]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:1tqkfo09]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:1tqkfo09]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2605
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #9 Dato: Aug 07, 2013, 14:30:54 »
Har lige målt temperaturen og den siger 56,8 så den er ikke helt præcis.

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20680
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Re: Sous vide
« Svar #10 Dato: Aug 07, 2013, 14:36:00 »
Citat fra: "Skumle"
Har lige målt temperaturen og den siger 56,8 så den er ikke helt præcis.

Den forskel betyder ikke en skid.

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk

maniac

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3431
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #11 Dato: Aug 07, 2013, 18:10:59 »
Hvordan måler man temp i kødet hvis det er pakket?

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4443
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #12 Dato: Aug 07, 2013, 18:15:01 »
Citat fra: "maniac"
Hvordan måler man temp i kødet hvis det er pakket?
Man måler temperaturen på vandet, kødet der befinder sig i vandet, har samme temperatur efter nogle timer. ;-)
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2605
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #13 Dato: Aug 07, 2013, 20:45:56 »
Damn det blev godt!

Gav den 2 min på hver side på grillen efter den kom op af badet.

Det røg godt :D
[attachment=2:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375900977.153709.jpg[/attachment:2d9s4in5]

Lækkert saftigt og mega mørt
[attachment=1:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375901097.967831.jpg[/attachment:2d9s4in5]
[attachment=0:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375901112.101067.jpg[/attachment:2d9s4in5]

Kan godt sige god for Lidl gryden det holdt temperaturen +- 1 grad gennem de 8 timer

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20680
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Re: Sous vide
« Svar #14 Dato: Aug 07, 2013, 22:40:43 »
Ser sgu godt ud!

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk