Forfatter Emne: Bedste frikadelleopskrift?  (Læst 3081 gange)

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20211
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Bedste frikadelleopskrift?
« Dato: Aug 18, 2011, 11:20:21 »
Kom med den, jeg har et kilo kød der skal bruges i dag ;-)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk - Nu også med privat-, firma- og splitleasing.

Morten C.W.

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2239
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #1 Dato: Aug 18, 2011, 12:04:35 »
kalv og flæsk, giver sig selv..  :-)

salt, peber, havregryn, mælk, æg og hakket løg.. det er hvad vi plejer at bruge.. og det smager fantastisk..

evt. med revet gulerod i, eller pastinak eller persillerod..
Mvh Morten C.W.

Morfar

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 870
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #2 Dato: Aug 18, 2011, 15:11:19 »
Frikadelle og frikadelle ...

Mortens opskrift er den klassiske ... Krydres med st. allehånde og nelikke - Så kører den ...

Ellers kan du lave Texas Bacon BBQ Meat Balls ... Go'e til pasta ... Og tomatsovs

1 dl mel
1 dl havregryn/rasp/knust corn flakes
1 dl ristede løg
1/4 tsk. st. chilli
1/4 tsk. cayenne pebber
2 tsk. salt
1 dl BBQ sauce
4 æg
250 gr. finthakkede (revne) løg
500 gr. finthakket bacon
1 kg hakket kød (Gris/Oxe/Fjerkræ/Blanding)

Først blandes de tørre ingredienser, herefter de flydende og løg og kød blandes i og der røres en blød fars
Eventuelt tilsættes vand/dansk vand/mælk/fløde undervejs. Tildækkes og trækker 1/2 time.

Tomatsovs (Den hurtige)

2 Spsk. Olie varmes i gryde. 2 fed finthakket hvidløg og 1 lille finthakket løg klares i olien, krydr med oregano, salt og sukker.
Hæld en dåse hakkede og flåede tomater i og også det vand du skyller dåsen med (for at få det hele ud).
Lad koge mindst 30 minutter for at fjerne den bitre smag i kernerne.
Tilsæt 1 dl sweet chilli sauce og 1 dl fløde (kaffe/madlavningsfløde). Koges endnu 10 min. Tjek salt og sukker.
 
Steg Meat Balls - Kog pasta - Server - Velbekomme ...
.
Been there, Done that, Bought the Hayabusa :D

Torben DH

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5238
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #3 Dato: Aug 18, 2011, 15:57:58 »
1kg hakkekød
500g gulerødder
3 løg
1 grøntsags bouillionterning
1 svine ----------------
2 tsk aromat
2 æg
Salt og peber
Fuldkornsmel eller havregryn

Skræl løg og gulerødder, Alt undtagen kød og havregryn/mel køres gennem en foodprocesser til det er en dejlig mos;-)

Rør mos og kød sammen, tilsæt mel/havregryn til det ikke længere er alt for klistret, men pas på det ikke bliver tørt!

Laves til ca 40 frikadeller som vejer godt 50 g stykket med ca 1 kcal pr gram...

Steges ved middel varme og er super saftige;-) og smager suverænt!
"Think about how stupid the average person is, and then realize that half of'em are stupider than that" -George Carlin

Morten C.W.

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2239
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #4 Dato: Aug 18, 2011, 16:09:26 »
og nu vi snakker mad Morfar..

jeg havde ikke den store succes med at samle drengene sidst.. gider du gøre et forsøg..    :-D
Mvh Morten C.W.

Mr Scooby

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6419
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #5 Dato: Aug 18, 2011, 20:40:32 »
Ingen tvivl - den her: http://dk-kogebogen.dk/opskrifter/visop ... hp?id=7644

Den starter helt rigtig med at røre kødet sejt, så det kan optage mere væde
"In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing"

Theodore Roosevelt

Martin Petersen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3573
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Bedste frikadelleopskrift?
« Svar #6 Dato: Aug 27, 2011, 08:27:34 »
De her vandt årets frikadelle for et par år siden:

Anne-Cathrine Nordbys kyllingefrikadeller

Anne-Cathrine Nordbys kyllingefrikadeller:

Det er ikke en traditionel frikadelle, da den er lavet af kyllingekød. Jeg har fået min kæreste til at komme med begrundelsen for, hvorfor mine kyllingefrikadeller er de bedste:
             
 Jamen de her frikadeller er verdens bedste. Sagde sidst vi fik
 dem, at hvis der nogensinde kom en konkurrence for Danmarks bedste
 frikadeller, ville jeg tilmelde dem. Anede så ikke lige, en sådan fandtes,
 men nu fanger bordet. Tror dårligt min egen mors frikadeller kan være med
 her. Det værste er, de jo er super sunde. Kyllingekød, forårsløg og
 gulerøder, stegt i minimalt fedtstof. Man skulle jo ikke tro, det var
 muligt at få det bikset sammen til verdens bedste frikadelle, men det er
 de.
             
 De er vel sikkert også CO2 venlige, så perfekte som de er :-)
           

400 g hakket kylling
 1 æg
 3 forårsløg finthakket
 1½ fintrevet gulerod
 2 spsk mel
 1 lille håndfuld havregryn
 ca 1 dl mælk
 godt med salt og friskkværnet peber.
             
 Frikadellerne steges i lidt margarine på en pande, til de er
 lækre og gyldne.


De smager sindssygt godt. Er gået væk fra svinedeller efter jeg fandt dem.

- Martin
Peugeot 208 1.2 VTi Envy
VW 1303 1973
Smart 0.8CDI
EX - Peugeot 307 SW 2.0 Griffe - 205 1.9 GTi - Citroën Xantia 2.0 16V Exclusive Weekend / 405 2.0 GTX / Rover 216SI / 205 1.3 Lacoste