Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - 205GRD

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Dæk, fælge og undervogn / Sv: FSD støddæmpere
« Dato: Maj 30, 2020, 20:14:11 »
Nå... ind til videre er der kommet special active bagpå... fik dem for 650kr stykket på uutodoc. Det giver en mere komfortabel bagende, hvis man kan sige det -høhø.
Men det er som om at den ikke længere "hugger" så hårdt i det, når baghjulene hopper af et fartbump. Nu venter jeg bare på fronterne. Fandt dem til 1000kr stykket på ebay.... ca 100 kr mindre end hos refako og 800kr mindre end hos autodele24. Men de har alle problemer med at skaffe dem. Grunden til at jeg endte på Ebay var fordi de påstod de kunne sakffe dem hos Refako på en uge - hvilket ikke passede. Så jeg annulerede ordren og drejede mod Ebay for at få dem på en uge også. Men der var der også problemer - eftersom at det åbenbart er hele Europa der ikke kan skaffe dem.
Men jeg vender tilbage med mere, så snart jeg har fået dem sat på. Fjedre, tårnlejer osv er kommet.

2
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Maj 17, 2020, 18:50:45 »
Har nu her for nylig skiftet tilbage til Goodyear sommerdækkene, efter en noget lunken vinter med Ultragrip 9+'erne. Ultragrip kørte dejligt og hverken larmede eller gjorde noget andet forkert. Men DAMN sommerdækkene er trælse når asfalten er lidt dårlig.... så larmer de dobbelt så meget som sommerdækkene - øv. På god asfalt er de dog fine og jeg kan intet udsætte på deres vejgreb eller genrelle performance - kun støjen.

3
Dæk, fælge og undervogn / FSD støddæmpere
« Dato: Apr 04, 2020, 09:48:45 »
Hej folkens  :D

Jeg er den glade ejer at en Volvo V50 2.0D. Jeg syntes den køre fint, men kunne nu godt tænke mig lidt mere elegance, når man kører hen over ujævnheder osv.
Så opdagede jeg at man kunne få Koni støddæmpere med FSD - nu Special Active - og jeg må indrømme at jeg er blevet lidt bidt at tanken om at få dem på bilen.
Dog tænker jeg lidt at det kunne være rart med nogle erfaringer, da jeg ikke har tænkt mig at sænke bilen eller noget i den stil. Jeg tænker udelukkende på om jeg kan bibeholde samme kørestabilitet som nu, men samtidig få endnu mere ro og komfort ved daglig kørsel..... det er ren luksus-fokus jeg har  :D

https://www.koni.com/en-US/Cars/Products/Performance/Special-Active/

4
Hej.

Jeg fandt den her, som skulle kunne hjælpe med at resette BSI'en - men ved dog ikke om det hjælper på din bil:https://www.cartechelectronics.com/bsi-reboot-procedure/
Ja det er for lidt.... den skal gerne lade med omkring 14 V, når motoren er i gang.Mine forældres Berlingo fra 2004, med 1.6 benzin, har også haft lidt med at lyse med motorlampen. men det var stikket på bremsevæskebeholderen, der skulle have lidt "motion". Og det var nemlig også sådan en fejl, der kunne forsvinde igen, efter at bilen havde været slukket i et stykke tid, selvom bilen ellers kørte fint.Du kan f.eks give din generator et lille dask med en træpind og hammer, samt lidt trykluft. Hvis du er heldig få det banket lidt støv af kullene og den begynder at lade ordenligt igen, samtidig med at du kan sikre dig at det er den, som driller.Heldigvis koster en generator kun omkring 6-700kr med fragt og det hele, fra Tyskland.Når du så alligevel har gang i dette.... så kan du med fordel se efter om der skulle være nogle stikforbindelser der ser slemme ud. Nogle gange ryger forbindelsen når det har sidder for længe..... og så kan lidt simpel rensning genskabe fuld funktionalitet.... og det er næsten gratis at udføre  :dft009:

5
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Nov 01, 2019, 07:40:43 »
De første spæde erfaringer er nu ved at komme i hus  :dft009: Fik skraldet de gamle Alpin af  i onsdags - de var DOT mærket engang i midten af 2010, men havde stadig mønster på....... meeen.... safety first  :045: Og så var de begyndt at have underlige lyde.
Fik så smuttet de nye UG 9+ på. Det gik fint og de første km lod til at være lige en tand mere komfortable og noget mere støjsvage end EG sommerdækkene..... hmmm  :032:
Deres blødhed gør nok lige så meget for komforten, som den ene tomme de er mindre. Men nu her efter 300km med op til 130 på motorvejen, så er det stadig rigtig fine dæk. Over 110 begynder de dog så småt at have lidt sjove lyde og lidt smårystelser. Og eftersom at jeg lige har kørt fuldstændig glat og fint på sommerdækkene, så føler jeg at jeg med sikkerhed kan sige at det er dækkene der bidrager med både lyden og rystelserne. De føles ellers sikre og stabile nok og måske skal de bare lige have en afbalancering ekstra om nogle km. Men nu bliver det spændende om jeg får muligheden for at teste deres evner på is og sne.Alt er krydsspændt med moment, anlægsflader er renset smurt med et ganske tyndt lag kobberfedt og dæktrykket ligger på 2,3 bar.
Ind til videre kan jeg i hvert fald sige at ved 80km/t og derunder, så er det et dejlig stille og komfortabelt dæk, som føles sikkert. Når km'erne begynder at slide sig ind på dem - vender jeg tilbage med indtryk  :54:


6
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 24, 2019, 19:20:34 »
Det blev Ultragrip 9+.... nu må vi se.... jeg vender tilbage når de er sat på og jeg har kørt lidt. Tak for tilbagemeldingerne :o)

7
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 23, 2019, 19:48:34 »
Hvad skete der egentlig med Michelin? Alpin 6 koster jo heller ikke så meget i denne populære størrelse. Men jeg kan forstå på flere at netop dette mærke har været lidt udskældte i en periode?

8
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 16, 2019, 19:52:11 »
Der er så lige den ting. Jeg købte min sommerdæk - Goodyear EfficientGrip Performance (205/50 R17 89V), i den tro at de skulle være støjsvage. Men på asfalt der er bare det mindste ru, så er man dælme ikke i tvivl om at der dæk på bilen. De står fint fast, men dieselmotoren kan man i hvert fald ikke høre over dækkene. Den er godt nok blevet noget mere støjsvag efter jeg fik den brintrenset her for 2-3 uger siden.... men syntes bare at mine dæk burde være mere stille.
Og så kommer vi tilbage til mit valg af vinterdæk. Er det blot fjollet at jeg nu ikke har lyst til at købe Good year igen? Og nu sidder og tænker TS860 hele tiden?
Jeg har kørt med UltraGrib om vinteren i mange år, da jeg havde et par 406'ere og var ganske godt tilfreds med dem. På min Octavia sidder der EfficientGrip på om sommeren og hold nu kæft det lyder og føles træls ved 130kmt. Om det er et af hjulene der er lidt i ubalance eller om det er bare er trælse dæk, er et godt spørgsmål,  men har ikke bemærket noget med vinterdæk. Det minder mest af alt om et dårligt hjulleje. Har bare læst om andre der heller ikke var tilfredse med EfficientGrib omkring støj.


Mange tak for svar!
Det er jo så på en måde rart at få bekræftet at mine øre ikke er helt tossede.
Måske jeg skulle finde et sæt Hankook Ventus V12 igen. Dem havde jeg på min gamle 406'er - og de var vildt gode i regnvejr og dejlig støjsvage også.
Nå - jeg kaster terningerne og ser om det bliver TS860 eller UG 9+
Er der andre steder end Gigadæk, daekonline og autodoc?

9
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 15, 2019, 16:42:49 »
Der er så lige den ting. Jeg købte min sommerdæk - Goodyear EfficientGrip Performance (205/50 R17 89V), i den tro at de skulle være støjsvage. Men på asfalt der er bare det mindste ru, så er man dælme ikke i tvivl om at der dæk på bilen. De står fint fast, men dieselmotoren kan man i hvert fald ikke høre over dækkene. Den er godt nok blevet noget mere støjsvag efter jeg fik den brintrenset her for 2-3 uger siden.... men syntes bare at mine dæk burde være mere stille.
Og så kommer vi tilbage til mit valg af vinterdæk. Er det blot fjollet at jeg nu ikke har lyst til at købe Good year igen? Og nu sidder og tænker TS860 hele tiden?

10
Reparation / Sv: Berlingo servostyring
« Dato: Okt 12, 2019, 09:32:28 »
Hvis camper og toe står helt ude i skoven, så kan den godt gøre lidt som du beskriver. Havde selv lidt af en udfordring med at køre til værkstedet med min gamle Golf, efter jeg skiftet undervogen
Skulle så hjælpe min mor med at sætte vinterhjul på i går og fik samtidig lige prøvet den af. Det har ikke hjulpet med de små ryk i rattet, men sporingen har klart fået bilen til at køre bedre - MEN. Fik et fif af en mekker omkring pumpen. Den har nemlig haft en fejl, som åbenbart er en svaghed på denne model, hvilket er tryksensoren der sidder nede på hydraulikrøret tæt ved tandstangen bag om motoren. Den var nemlig utæt sidste år og jeg skiftede den så og håbede så at selv om min mor kom kørende med for lidt servoolie på, så virkede det hele trods alt stadigvæk. Så jeg skiftede blot sensoren og hældte mere olie på.
Men i går fik jeg kigget ned i beholderen på pumpen mens vi drejede op rattet. Og her var meget lidt "liv" i olien. Og det var netop det mekkeren sagde var tegn på at pumpen var færdig - samtdig med at den "snakkede" for meget og at styringen måske var blevet lidt mere tung.
Så nu er der bestilt pumpe fra Autodele24 - 600kr. Det var super nemt at tørre møget af pumpen og læse OE nummeret på pumpen og søge direkte efter den på hjemmesiden.
Vender lige tilbage når jeg har skiftet den og mærket forskellen. Prøver også lige at filme det, så man kan se høre forskellen.

11
Reparation / Sv: Berlingo servostyring
« Dato: Okt 11, 2019, 09:22:30 »
Du behøver jo ikke at skifte den, hvis den ikke fejler noget :-) Men vil gerne høre hvordan det gik.
Den koster 230kr i tyskland, så den bliver lige skiftet ud, næste gang jeg skal bestille lidt stumper hjem, for den er lidt rusten.

Men men. fik min mor forbi den lokale mekker og sporet dytten. Jeg var på arbejde og hun er pensionist. Så jeg ringede til hende i frokostpausen spurgte om det havde hjulpet. Hun var umiddelbart begejstret og sagde at den kørte meget bedre nu og at jeg samtidig skulle have ros af mekkeren, for at have smurt og motioneret møtrikkerne på sporstængerne, så han ikke skulle slås med det under sporingen.
undre mig stadig lidt, hvordan en sporing kan påvirke servostyringen så meget. Men min mor er meget taknemmelig, så jeg glæder mig til selv at prøve en tur ved lejlighed og få lidt erfaring under neglene med hvordan det hænger sammen i praksis.

12
Reparation / Sv: Berlingo servostyring
« Dato: Okt 07, 2019, 21:36:09 »
Ja, fra tandstang og ind i bilen
Tjek! Jeg får skiftet den og vender tilbage :o)

13
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 07, 2019, 21:35:05 »
Vælg da 205/55-16 - de er sikkert også billigere og komforten kan du helt sikkert ikke mærke forskel på... :-) Forskellen i diameter er også same, same... :-)

Du mener omkreds -  ik? ;o)
Enig... men jeg kan godt lide at nørde lidt omkring min bil. Og så kom jeg til at gå i dybden med selv de helt små detaljer :o)
Nu skal jeg bare lige sidde og fedte lidt rundt på nettet i et par dage og beslutte mig for om det bliver Conti eller Ultra - så jeg kan sove ordenligt om natten - haha.

14
Dæk, fælge og undervogn / Sv: Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 06, 2019, 23:10:42 »
Du kan næppe mærke forskel på komforten i de to 16 hvis det er spørgsmålet.
Tak for svaret - for det var nemlig spørgsmålet. Jeg kan jo lige så godt spare 100kr pr dæk og bruge dem på bedre kvalitet :o)

15
Dæk, fælge og undervogn / Vinterdæk og komfort
« Dato: Okt 06, 2019, 18:41:51 »
Hej
Jeg har en Volvo V50'er, som jo er kendt for at være en kende til den hårde side i affjedringen.  Det går ok med 205/50-17 til sommeren, selv om Goodyear Efficientgrip slet ikke er så støjsvage som de praler med. Men ellers er de ok til de 680kr stykket som jeg fandt dem til.
Nu er det så vinterdæk der står for skud. Bilen kom med 205/55-16 Alpin da jeg købte den. Men jeg kigger lidt på 195/60-16, selv om de koster ca 100kr mere pr dæk. Er det fjollet eller burde jeg bare købe de mest solgte - netop 205/55-16?Ser på Conti TS 860 til ca 677 stykket. Men er åben for forslag, hvis der er andre gode dæk derude, som ikke lige er fanget af FDM's anbefalinger.

Sider: [1] 2 3 ... 10