Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - roldsgaard

Sider: [1]
1
Off-Topic / Bedste Black Friday tilbud?
« Dato: Nov 23, 2018, 07:16:30 »
I know I know......Black Friday er og bliver aldirg som i USA, men derfor kunne det jo godt være at nogle af mine fellow-Hi-speedere havde fundet et par gode deals derude i det danske land?


Måske jeg eller én af os andre kunne have glæde af ét atf tilbuddene?


Har personligt selv været på udkig efter en Bluesound Powernode2 gennem længere tid, men da det kun er Hi-Fi Klubben der forhandler dem, er de stort set ALDRIG på tilbud. Lige nu kan man dog spare 2.000 kr., hvilket synes helt vildt faktisk. Fantastisk netværksforstærker, som iflg. diverse tests, også leverer et rigtig flot stereo billede med fin dynamik osv. (testes langt bedre end tilsvarende fra Sonos "Sonos Amp" tror jeg den hedder?).


Link til Hi-Fi Klubben (må slettes hvis jeg bryder nogen regler her): [size=78%]https://www.hifiklubben.dk/streaming/bluesound/bluesound-powernode2-musikanlag-med-streaming/?variant=BLSPOWERNODE2BK[/size]


Hvad har I set derude?

2
Off-Topic / Sommerferie i campingvogn - hvordan
« Dato: Maj 28, 2018, 09:32:31 »
Foråret er over os og sommeren på vej...


Jeg har gennem det meste af min barndom (samt også i mit voksne liv) holdt sommer(ferier) sammen med mine forældre i deres (nu solgte) campingvogn, hvilket jeg altid har syntes var nogle af de bedste ferier, da man kommer hinanden ved på en anden måde, intimiteten, hyggen mv. Ville rigtig gerne selv have en campingvogn på et tidpsunkt, men lige nu "passer det bare ikke rigtig ind".


Min ældste datter på 5 år er ligeledes ret hooked på at kunne få lov at prøve at campere i campingvogn. Specielt efter sidste sommer hvor vi var på camping, men dog i telt. Det var egentlig hyggeligt nok, men jeg bliver nok desværre bare aldrig telt-typen - mest pga. plads(mangel), luftmadrasser mv.


Om muligt ville min bedre halvdel og jeg rigtig gerne prøve at campere i campingvogn her til sommer - måske bare en 3-4 dage og derved give vores ældste (samt mindste) datter en god og spændende sommer-oplevelse. Jeg synes dog jeg støder hovedet lidt mod muren når jeg forsøger at finde en løsning herpå. En del campingpladser har camingvogne man kan låne/leje, men da der er tilladt husdyr i alle dem vi har kunne finde, er det ikke en mulighed pga. allergier, astma mv.


Hi-Speed plejer at kunne hjælpe, hvorfor dette indlæg. Er der evt. nogen der kender nogen, der kender nogen, der evt. kunne være interesseret i at låne os deres campingvogn i et par dage (den må gerne ligge fast et sted i DK, således vi blot skal køre efter det) - naturligvis mod betaling.


Hvis ikke, nogen de rkan guide os i retning af hvordan vi evt. ellers løser denne udfordring?


På forhånd tak og mange sommer-hilsner herfra.


 

3
Off-Topic / Hvilket AccesPoint og switch skal jeg vælge?
« Dato: Sep 18, 2017, 09:26:36 »
Er netop flyttet ind i mit nye hus (nybygget).


Jeg får fiber (100/100) leveret af EWII og benytter pt. deres tilbudte router til håndtering af internettet som det er pt.
Fiberen kommer ind i den ene ende af huset (i bryggers ved teknikskab), hvor EWIIS router også er placeret.


Fra selve teknikskabet har jeg via netværksstik adgang til såvel kontoret (ca. midt i huset) og til min stue (modsatte ende af huset).
Min tanke er derfor, at lave en kablet forbindelse fra EWIIs router og så ind til kontoret. Herinde har jeg behov for at der er mere end én enhed der kan komme på en kablet forbindelse.
Primært er det min stationære PC der skal have en kablet forbindelse, men derudover har jeg også en printer samt et andet apparat der også meget gerne skulle have en kablet forbindelse.
Min tanke er derfor, at tilslutte en switch inde på kontoret, sætte den til netværksstikket og herefter have muligheden for at kunne tilkoble de 3-4 enheder jeg vil have koblet op på en kablet forbindelse.


Er det en holdbar løsning? Hvis ja, hvilken router bør jeg så vælge med tanke på, at jeg MÅSKE senere hen øger hastigheden på min fiberforbindelse til en 500/500.
Via det 2. netværksstik i bryggerset kan jeg også få en kablet forbindelse ind  i min stue.
Herinde er tanken at jeg skal have koblet et AccesPoint på den kablede forbindelse, således jeg kan få bedre trådløs dækning i huset end jeg pt. har.
Dernæst har jeg i stuen også behov for at kunne tilslutte ca. 3-4 apparater via kabel.
Jeg ved dog ikke helt hvordan dette setup i givet fald skal se ud. Kan jeg nøjes med et godt AccesPoint eller skal jeg herinde også have mig en switch der kan håndtere de 3-4 apparater jeg gerne vil have på en kablet forbindelse?


Som I kan høre, er min plan, at jeg gerne vil have opgraderet mit trådløse signal i den ende af huset (og huset generelt), hvor der pt. kun er ca. 30-40% trådløs dækning og samtidig vil jeg gerne have muligheden for at så mange af mine apparater kommer på en kablet forbindelse fremfor en trådløs forbindelse. Nogle af apparaterne kunne muligvis godt komme på en trådløs forbindelse (hvis den er god nok), mens andre SKAL have en kablet forbindelse.


Nogen med erfaringer inden for ovenstående problematik samt viden omkring hvilke apparater jeg skal vælge mht. switch og AccesPoint's?

4
Off-Topic / Nyt Sony tv i udu - erfaringer?
« Dato: Sep 11, 2017, 21:54:28 »
Har for ca. 14 dage siden købt mig et Sony KD-55XE9005 TV, da det var skarpt på bud hos POWER til kr. 8.999 (normalpris ca. 12.000-14.000 kr.).
Fik det pakket ud af æsken i forgårs og hængte det herefter op på mit indkøbte Vögel beslag.

Jeg har endnu ikke fået min grundpakke via Yousee endnu, men har dog fint kunne benytte TV'et alligevel via dets indbyggede APPS (DR, TV2 Play mv.)

TV'et har således fungeret fint fra det blev hængt op og så i ca. 2 dage. I dag skulle min datter på 4 år så se noget Ramasjang via DR App'en på TV'et. Min bedre halvdel forsøger at tænde TV'et, men der vil ikke rigtig komme billede på TV'et, hvorfor hun prøver at slukke igen. Dette gør hun et par enkelte gange indtil der endelig kommer billede på skærmen. Datteren ser Ramasjang i ca. 10 min., hvorefter TV'et ikke længere virker - TV'et viser kun nogle sorte og hvide streger i venstre side af skærmen.
Min bedre halvdel slukker for tv'et og forsøger at tænde det igen - uden held. Der vil ikke længere komme billede på skærmen - overhovedet.
NB. Når man tænder TV'et kan man godt høre, at det "lever", idet man godt kan trykke på de enkelte menu-knapper og høre via TV'et højttalere, at der "sker noget", men dog stadig uden billede.

Hvad dulen er der sket med TV'et?

...ringede til POWER hvor det er købt. De henviste mig blot til Sonys Servicecenter, som efter sigende skulle være dem der skulle ud og kigge på TV'et inden det vurderes om jeg skal have nyt TV eller lignende.

Andre med lignende erfaringer? Både hvad angår selve fejlen og det faktum at man skal til og vente på, at Sony får sendt en mand ud?

5
Off-Topic / HS transport service - jylland til Helsingør
« Dato: Mar 13, 2017, 08:55:38 »
Som nogle af jer måske har set, har jeg en PS3 inkl. 2 controllere samt 8 spil til salg i "Diverse" tråden.


Jeg har en mulig køber (én herindefra), som gerne vil aftage såfremt en evt. HS-transportløsning kan findes.


Jeg kommer desværre ikke lige umiddelbart selv på disse ø-kanter, hvorfor jeg/vi tænkte, om der måske var en anden der skulle derover inden så længe?


Jeg selv holder til i Kolding, men kan sagtens fragte maskinen mv. rundt i og omkring Trekantsområdet, fyn mv., hvis det kunne hjælpe sagen på skred?


Anyone?

6
Off-Topic / Ny gamer PC inkl. skærm - heeelp
« Dato: Mar 02, 2016, 10:33:37 »
Jeg har en nær bekendt der skal have investeret i en ny gamer pc inkl. skærm til hans søn på 13 år.


Det er lang tid siden jeg selv har været i loopet i dette regi og har derfor behov for lidt support samt forslag til hvad man skal vælge mv.


De vil meget gerne handle via Komplett, da de har gode erfaringer med dem, deres RMA mv. mv. De er ikke til selv-byg.


Såfremt én af jer muligvis kunne være behjælpelig med en spec eller lignende fra Komplett, således jeg ved, hvilken retning jeg skal guide dem og derved hvad de skal købe ville det være rigtig lækkert.


Krav til computer/skærm:


- ca. 24" skærm og som min en 120hz (evt. en Eizo da jeg selv har rigtig gode erfaringer med disse skærme).
- GPU - Skal kunne håndtere grafisk tunge spil på relativt højt detaljeniveau, hvorfor godt grafikkort er essentielt
- CPU ? - hurtig, stabil, fremtidssikret (hvis man kan sige det nu om dage). CPU bliver ikke overclocket, skal køre standard
- Min 8 GB ram tænker jeg
- Min 240 GB stabil og hurtig SSD disk.
- Alm. 7200rpm disk på ca. 1TB
- Kabinet der tiltaler en 13 årig :-)
- Windows 10


Tastatur og mus haves, hvorfor det i udgangspunktet ikke er en del af kravsspecket.


På forhånd mange mange gange tak for jeres hjælp. Jeg er noget på bar bund, men vil gerne hjælpe bedst muligt.

7
Off-Topic / Hvilken printer?
« Dato: Feb 29, 2016, 20:24:34 »
Go'aften alle


Efterhånden som jeg bruger mere og mere tid på arbejdet grundet travlhed, er jeg blevet opmærksom på, at jeg egentlig mangler en ordentlig printer herhjemme.
Chefen har sagt ok, da han også godt kan se ideen i, at jeg naturligvis skal kunne printe ordentligt mv. herhjemmefra.


Et par tanker/krav til en ny printer:


- STABIL
- Laserprinter (gerne farve laserprinter - dog ikke et krav)
- Gerne mulighed for scanning af dokumenter (ikke nødvendigvis via feeder, men god, nem og stabil scanningsfunktion er næsten et ultimativt krav)
- Print af A4 (A3 er ikke nødvendig)
- Gerne med mulighed for trådløs opkobling til PC, men ikke et krav, da den billige jeg har nu fra HP gør det virkelig dårligt via trådløs forbindelse (ikke altid at regne med).
- Ikke for stor - jo mindre jo bedre, da den skal stå på en relativ lille plads
- Prisleje uekendt, men ikke en bondegård eller lignende. Jeg tænker dog, at de efterhånden fåes til fornuftige priser
Findes sådan en? Hvis ja - hvilken, hvorfor, hvor meget, erfaringer mv.


På forhånd tak Google...øøhhhhhh Hi-Speed....U ROCK!  :afro:

8
Off-Topic / Problemer med fiber forbindelse - input modtages
« Dato: Sep 23, 2015, 08:25:49 »
Hej alle


Jeg har en 60/60 fiber forbindelse via Waoo (Trefor(Kolding).

Den har lige siden jeg fik den kørt upåklargeligt (måske med undtagelse af én enkelt dag eller 2) med gode down- og upload tider samt ping og ingen jitter.

Den sidste uges tid, har min forbindelse opført sig noget mærkeligt, idet jeg på det ene tidspunkt af døgnet har en ganske fin og velfungerende forbindelse, mens jeg på andre tidpsunkter nærmest får halveret mine down- og upload hastigheder samtidig med, at min ping går fra ca. 15ms til 90-110ms (bl.a. jf. serverlisten i BF4).

Kører jeg Waoos egen hastighedstest, viser dne også ping-tider på mellem 75-90 samt dårlige down- og upload hastigheder.

Jeg har slukket for den trådløse del i selve fiber modem'et (gjorde jeg dengang jeg satte det hele op da jeg fik fiber) og fører herefter signalet videre via LAN kabel til min egen Cisco E4200 router, som så benyttes til at lave trådløs mv.

Dette setup har fungeret upåklageligt i ca. 4-5 år. Når jeg, så sent som i går aftes, prøver at kører LAN kablet fra fiber boksen direkte i min computer, får jeg stadig samme problemer med hastigheden/pingtider etc.

Min konklusion er derfor, at det ikke kan være min router den er gal med - det må være selve forbindelsen?!

Problemet kan opstå på forskellige tider af døgnet, men nu hvor jeg er blevet mere opmærksom på det her på det sidste, har jeg -primært- oplevet det om aftenen mellem 19-23. Jeg ved godt dette er "peak" tidspunkt, hvor mange bruger nettet mv., men da jeg aldrig har haft problemer af denne karakter før og at Waoos fiber forbindelse nemt bør kunne håndtere denne "aften-trafik" kan jeg ikke få det til at stemme.

Taler jeg med Trefors tekniske hotline, siger de bare, at de ikke kan se nogen problemer og ej har lignende oplevelser.

Det er en smule svært at fejlmelde min forbindelse, når den eks. her til morgen fungerer 110% korrekt, men at den så sent som i går aftes kørte elendigt.

What to do?

9
Off-Topic / Rabatkode - anyone?
« Dato: Aug 23, 2015, 21:48:34 »
Nogen der tilfældigvis har en rabatkode til Viaplay, således jeg kan benytte deres 3 måneders free-trial?

Der skulle vidst være en kode i de XBOX360 man pt. køber osv.

Anyone?

10
Off-Topic / Tegnefilm på iPad - hjælp
« Dato: Aug 21, 2015, 20:24:34 »
Vi er så heldige at vi inden længe skal en tur sydpå (Malta) - og vi glæder os!

Lillepigen på 2½ glæder sig også - nok primært til swimmingpoolen, is, juice og hygge med mor og far.

Vi vil gerne have ipad'en med, men er stødt på en udfordring. Hun elsker at se Ramasjang, bamse og kylling, youtube mv. på den, hvilket for det meste kræver en internetforbindelse, hvilket der ikke er der hvor vi skal hen (eller i hvert fald meget dårlig.....taler af erfaring).

Hvad gør vi lige rent praktisk? Tænker, at vi skal have lagt noget ind på ipad'en, men hvordan, hvor og hvordan?

Der må være nogen af jer andre der har haft lignende problemer med jeres unger?

Hjælp søges :-)

11
Detailing / Ros
« Dato: Nov 01, 2013, 14:04:02 »
Vil blot benytte lejligheden til at rose Chris (og hans kone) fra Bilvoks.dk for en fantastisk købsoplevelse.

Er pt. i gang med at ordne min nye Hyundai i40, således den bliver klar til vinteren mv.

Chris gav hele vejen igennem en fantastisk service i form af hurtig respons på mails, detaljeret hjælp, forklaring og tips. Derudover var han en god sparringspartner i hvilke produkter jeg burde overveje, hvordan de skulle bruges mv.

Fik pakken i morges og er allerede godt i gang med at bruge nogle af produkterne. Jeg er meget spændt på at se slutresultatet af bilen efter den har fået vask, clay og lakforsegler......håber dne kommer til at skinne!

og så var der 5% hi-Speed rabat, såfremt I ikke vidste det :-)

God (detailing) weekend til alle!

12
Mad / Chocolate Chip Cookies - uhhmmmmm
« Dato: Sep 08, 2010, 15:46:59 »
Hey all (okay vi snakker bare dansk herfra)

Kom lige i det nostalgiske hjørne her til formiddag og kom til at tænke på min tid som exchange student i Canada (sikke et år).

Jeg kom til at tænke på de fantastiske Chocolate Chip Cookies som min værtsmor ofte lavede til mig (og resten af familien).

Jeg syens dog det er svært at finde en opskrift på nettet som lyder rigtig rigtig god. Jeg hader når kagerne er alt for tørre (eks. som dem man køber fra Karen Wolff eller lignende i supermarkeder). De må godt have en lidt "blød" konsistens når man spiser dem.

Tænkte derfor, om det altvidende Hi-Speed panel evt. lå inde med en opskrift på sådanne Chocolate Chip Cookies?! Gerne de lyse af dem (der må gerne være chokoladestykker i den lyse dej).

Jeg fandt denne opskrift, men den er desværre på engelsk, hvorfor jeg har lidt svært ved at omregne/oversætte hvad der egentlig skal i og hvor meget.

http://savorysweetlife.com/2009/10/alic ... ie-recipe/

Nogen der kan/vil hjælpe en mand i nød?

Sider: [1]