Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Tværp

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
Off-Topic / Morfars ur - hvem/hvad/hvor?
« Dato: Jun 28, 2019, 18:56:16 »
For længe siden, fik jeg min morfars gamle armbåndsur - og jeg har nu tænkt mig, at begynde at gå med det.

Men... Min morfar havde det nok som jeg har det med min mobil. Den kommer med overalt, bliver brugt - og det med covers, det bruger vi ikke... :-) Så uret er ret slidt - og ikke i pæn stand overhovedet. Men det har affektionsværdi, og spørgsmålet er så om jeg overhovedet kan betale mig fra, at få det bragt i nogenlunde god stand igen..?
Og hvad koster den slags mon?

Det eneste jeg ved om uret, er at det er et Omega ur, som han købte i 1954 eller 1955, så det er ret gammelt (går stadig fint) og uden reel værdi, udover affektionsværdien.
Det er med manuelt optræk, hvilket jeg ikke har noget problem med - elsker den slags mekanik.

Jeg har tre muligheder som jeg ser det:
1. Få sat en læderrem på det - og brug det som det er.
2. Få sat en læderrem + nyt glas på
3. Få det sat helt i stand, så det står som næsten nyt

Men er det overhovedet et muligt scenarie med sådan et gammelt ur..?

Jeg ved INTET om ure, men ved at der er nogle herinde, der har rimelig meget tjek på den slags, så jeg prøver lige jer, før jeg finder en urmager.
Jeg har forsøgt at tage et okay billede af uret her. Den guldfarvede maling er skallet af de fleste steder, men det ser knap så slemt ud, når det sidder på armen, som på billedet... :-)


2
Diverse / S: iPad Pro 12,9" 256 GB (2. gen, late 2017) ***SOLGT***
« Dato: Maj 06, 2019, 18:10:56 »
Solgt

3
Off-Topic / Hi-speed transport service (Aalborg-CPH-Aalborg)
« Dato: Mar 23, 2019, 17:20:53 »
Jeg kører Aalborg - Amager - Aalborg i morgen og kan have lidt med i bilen.
Jeg kører fra Aalborg ca. kl. 05.00 og er i CPH ved 9-tiden, hvor jeg nok sætter næsen hjemad igen med det samme, hvis jeg da ikke lige går en tur i byen, når jeg alligevel er der... :-)

Nogen der skal ha’ noget fragtet med? Kører Up! - så 4 stk. 22” hjul eller en sovesofa er ikke en option, men mindre ting er intet problem... :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk

4
Off-Topic / Varmerør i væg "klikker"
« Dato: Dec 05, 2018, 17:14:13 »
Siden jeg flyttede for nogle måneder siden, har jeg døjet med nogle "klik-lyde" i væggen ved min seng.
Det er en gammel villa, hvor man har lavet 4 lejligheder - og man har så på et tidspunkt lagt de fritlagte varmerør ind i væggen.
Dette er helt tydeligt. Når man banker på væggen, hvor varmerørene ligger, er der "hult og blødt", så noget siger mig, at de har fræset rørene ind i væggen, og blot brugt PU-skum eller lignende til at dække rillerne igen.

Så jeg er ret overbevist om, at det er derfor disse kliklyde opstår. Det skal siges, at det er ret høje lyde og de ændrer hastighed fra meget langsomt til meget hurtigt.Det er efterhånden blevet så slemt, at jeg tit vågner til lydene, og det er sq ved at blive træls.
Jeg har selvfølgelig skrevet til min udlejer, som ikke vil gøre noget ved problemet.
Tænker på at gå videre til LLO med sagen, da det betyder en del for mig.

Men... Er det i det hele taget lovligt, at lave installationen sådan..? Da jeg lavede samme nummer i eks'en hus murede jeg det op med mørtel, og det har aldrig sagt en lyd.

5
Off-Topic / F1 Monza - billetter og generelle tips!
« Dato: Apr 04, 2018, 07:39:19 »
I slutningen af august, tager jeg sønnike med til Italien for at se F1 på Monza. Vi lejer en bil - og bor på et hotel lidt udenfor Milano.

Vi tager afsted tirsdag - og hjem igen tirsdagen efter, så vi har god tid til at opleve lidt af Italien også.

En tur til Maranello er et must - har været der før, men det har junior ikke. Så jeg regner med også at booke en "Factory Tour" denne gang.

Men hvad er der ellers af "must-see" i det område..? Det gør ikke noget, at man skal køre et par timer. Nogle forslag?

Og er der nogen der har har erfaring med køb af billetter..? Vi nøjes med en almindelig indgangsbillet uden siddepladser, da det bliver for dyrt desværre.
Men er det bare at købe billetter ved indgangen..? Det er selvfølgelig muligt at bestille billetterne hjemmefra, men hvis det er ligesom til Le Mans, at man sender billetterne i sidste øjeblik, for at forhindre svindel (kopiering), giver det lidt udfordringer, da vi tager afsted allerede tirsdag. Og det vil sq være træls at stå i Italien - og billetterne så bliver leveret i Nordjylland samme dag.

6
Off-Topic / "Powerline"-netværk
« Dato: Mar 13, 2018, 12:01:27 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

7
Off-Topic / Billeje i Italien
« Dato: Feb 23, 2018, 08:27:17 »
Jeg skal ha' booket fly og billeje til efterårets tur til F1 (Monza) med sønnike.

Vi flyver med Ryanair (direkte fra Billund), og de har alle mulige leverandører, men jeg lejer sjældent bil i udlandet, så jeg er lidt på bar bund.
Sidst brugte jeg Sixt, det virkede fint - men er vel også 10 år siden efterhånden.

Er der nogen der har gode erfaringer med hvilke udlejningsfirmaer der er værd at samle på - og evt. hvilke man skal styre udenom?

8
Off-Topic / Transportservice - Sjælland -> Jylland
« Dato: Feb 05, 2018, 12:38:44 »
Nordjyden har fundet et godt tilbud på 4 stk. dæk til Up!'en - men dækkene ligger i Slangerup eller alternativt Taastrup.


Er der noget i det område, som kan snuppe dem med til det jyske på én-eller-anden fræk måde? :-)

9
Off-Topic / Radiatorproblem - vi bliver beskudt...
« Dato: Jan 19, 2018, 12:13:50 »
Jeg ved der er et par VVS'ere herinde - og jeg har et lille problem, som faktisk er ret trælst.

En af radiator-termostaterne på én af pigernes værelse er begyndt at lyde som et maskingevær. Det kommer og går lidt - og det stopper, hvis man lige trykker lidt på enden af termostaten.
Det stopper også, når man sætter en strips på ventilen, dvs. når den er helt lukket. Det er knap så fedt, med børn der vågner ved lyden af maskingeværild - selvom det kun er fra radiatoren.

Min første tanke var, at det måtte være en defekt ventil. Men nu er det også begyndt på en anden radiator i værelset ved siden af.

Min søn er i lære som VVS'er - og han mente det måske var ventilen eller differenstryksventil. Men i det det kun var i en enkelt eller to radiatorer, mente han det når nærmere var ventilen.

Den ene radiator er tudsegammel - den anden noget nyere. Den ene radiator har jeg dog altid syntes var lidt langsom til at reagere på termostaten, så her har jeg skiftet ventilen til en nyere RA-N.
Det hjalp dog ikke en pind. Jeg har ikke haft min søn til at kigge på det - han bor en times tid herfra, og er lidt hængt op i tiden.

Nogen med et godt bud på, hvad det kan være..?

10
Off-Topic / iPad eller iPad Pro..?
« Dato: Dec 18, 2017, 12:28:13 »
Jeg skal snart ha' opgraderet vores iPad 2 fra 2011 - den begynder altså at virke lidt sløv i det, selvom den stadig (og måske derfor) kører iOS 10.

I den forbindelse kommer spørgsmålet så, om man skal gå all-in og købe en iPad Pro? 10,5 eller 12,9"?

Jeg er blevet så træt af grej, at jeg ikke gider opdatere iPads i tide og utide, så derfor vil jeg hellere købe en rockerhurtig én af slagsen nu, end at skifte den ud om 3 år.

Men er en Pro så meget bedre end de almindelige..? Har endnu ikke prøvet en Pro.

11
Off-Topic / NAS som fileserver
« Dato: Nov 24, 2017, 07:45:53 »
I virksomheden hvor jeg arbejder, overvejer vi lidt om vi skal skrotte vores Apple Server og istedet gå efter en NAS.

Vi bruger kun vores Apple Server (som kører på en MacMini Server rent hardwaremæssigt) som fileserver - og for mig virker det lidt overkill med Apple Serveren, især fordi der køres med eksterne FireWire 800-diske på maskinen. Det gør at tilgangen til filerne nogle gange er lidt sløvt.  Især når der køres backup på den eksterne lagerdisk - som backes up til en anden ekstern disk. Det er på ingen måde optimalt.

Hvordan er det med hastigheden på en NAS? Der er selvfølgelig forskel på dem, men man burde vel kunne få en fornuftig NAS med diske for 10-15K + moms..?
Vi HAR store datafiler - men det typiske datatræk på serveren er faktisk ikke så voldsomt. Det er mest små-dokumenter vi arbejder med.

Vores behov er ca. 8TB hvis man tænker lidt ud i fremtiden - og jeg tænker at det skal fordeles ud på 4 x 4TB diske, hvor der køres RAID0 kombineret med RAID1, så vi får 2 x 8 TB - hvor den ene 8TB partition spejles over på den anden. Det er så tanken, at vi skal ha' erstattet vores nuværende manuelle fysiske backup-disk med en sekundær NAS, der står et sted i nærheden af virksomheden, hvor indholdet bliver replikeret over på. Så har vi en backup indenfor rækkevidde, hvis alt andet svigter.

Er det en helt skør tanke..? Er der noget jeg har overset? Og giver det mening overhovedet..?

12
Off-Topic / iOS 11 - suger batteriet tomt på rekordtid
« Dato: Sep 27, 2017, 14:03:39 »
Jeg var helt fremme i skoene og fik installeret iOS 11 for en uges tid siden, da det blev frigivet.

Er sådan set fint tilfreds - men... Den suger batteriet i bund på rekordtid - hvilket har irriteret mig grænseløst.

Så så lige, at der var kommet en 11.0.1-update i nat - og den ser sq ud til at have løst problemet.

Blot til info, hvis andre døjer med det samme... :-)

13
Off-Topic / Sodablæsning
« Dato: Aug 28, 2017, 10:13:36 »
Jeg har et motorrum, som ser herrens ud - overfladerust, ir og generelt ligner det bare lort... :-)

Jeg kunne godt tænke mig, at friske det lidt op - og har overvejet at købe sådan en "sodablæsepistol" og noget blæsemiddel. Fordelen ved sodaen er, at der ikke ligger sandkorn over det hele i motorrummet sammenlignet med sandblæsning. Desuden er det markant mere skånsomt overfor lak, gummislanger osv.

Har kigget lidt på sådan en bandit her:

http://www.sodablaster.dk/sodablaeser-2/

Er der nogen der har erfaring med sodablæsning..?

14
Off-Topic / Elektrikerspørgsmål
« Dato: Jul 31, 2017, 12:17:08 »
Jeg har et lille spørgsmål, som de mere "elektrikermindede" måske kan svare på.

Vi har et komfur med 4 glaskeramiske kogezoner. 2 af kogezonerne stoppede pludselig med at virke i december 2016.
Jeg har haft travlt med alt muligt andet og Anita har klaret sig fint med 2 kogeplader - men da hun begyndte at snakke om, at vi skulle ha' et nyt, måtte jeg jo lige skille det ad.
Jeg gik ikke ud fra, at to kogezoner dør på én gang, så det måtte være noget andet.

Det er tilsluttet med to faser. Den ene fase er der fint 220 volt i. Den går til de to kogezoner der virker. Da jeg så målte "bageud" fra kogezonerne der ikke virkede, var der kun 45 volt i skidtet. Det var der helt ned i stikket på væggen. Vi har ikke så pokkers mange faser i huset - så jeg er lidt nervøs for, om noget kan være overbelastet og derved give for lav spænding..?

Jeg skiftede samtlige 13A sikringer til 16A - og en enkelt 10A til 13A og vupti, så kom der 220 volt i den "defekte" fase igen. Syntes det lyder helt skørt...

Nogen der kan forklare den..?

15
Off-Topic / Nye solbriller - hvilke?
« Dato: Apr 26, 2017, 11:23:22 »
Tværp har nu ikke kunnet finde sine solbriller i et års tid, og nu er jeg blevet træt af at undvære dem... Så noget må gøres... :-)
Jeg hader at købe solbriller, så hvis der er nogen, der har nogle gode bud på nogle fornuftige solbriller, vil det være fantastisk!

Pris: Max. 2K

Hit me!

Sider: [1] 2 3 ... 5