Hi-Speed.dk

Blandede bolcher => Mad => Emne startet af: John Sahl efter Aug 06, 2013, 11:21:27

Titel: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 06, 2013, 11:21:27
Jeg har længe villet prøve at lege lidt med sous vide, men det er bare aldrig blevet til noget. Fordi at enten skal man bygge noget selv, eller også skal man smide lidt voksen mønt for et færdigt system.

Men, ifølge flere jeg har talt med, og flere inde på grilleguru.dk så har Lidl fra tid til anden en henkogningsgryde (til saft og lignende) som sagtens kan bruges til formålet. Den kommer på tilbud igen fra den 11/8 til sølle 499,- så den skal jeg da have testet, hvis jeg kan få den inden den bliver udsolgt ;-)

Skulle det blive noget jeg blev vild med at lege med, så kan man jo altid købe noget mere lækkert udstyr senere.

Link til henkogningsgryden fra Lidl: http://www.lidl.dk/cps/rde/xchg/SID-80B ... _28313.htm (http://www.lidl.dk/cps/rde/xchg/SID-80B0C2D0-CA7F8120/lidl_dk/hs.xsl/index_28313.htm)

Link til hurtig info om sous vide: http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vid ... sous-vide/ (http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vide/kort-introduktion-til-sous-vide/)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Aug 06, 2013, 12:51:24
Hvis du gerne vil kunne styre temperaturen lidt bedre, end med termostaten i gryden fra lidl, kan nedenstående anbefales.
Det fungere fint i mit køkken og har gjort det i længere tid.

Temp.styring http://www.conradelektronik.dk/UNIVERSA ... &pi=615910 (http://www.conradelektronik.dk/UNIVERSALTERMOSTAT.htm?websale7=conrad-dk&pi=615910)
"Gryde" http://www.skiftselv.dk/frituregryder/w ... -df103090/ (http://www.skiftselv.dk/frituregryder/waves-friture-df103090/) eller anden billig friture.

God fornøjelse, det bliver vanedannende. ;-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 06, 2013, 13:02:43
Har lige købt Lidl gryden gennem noget samkøb på Grillguru, skal se om jeg ikke kan få taget mig sammen til at teste den inden d.11
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 06, 2013, 13:11:14
Citat fra: "Skumle"
Har lige købt Lidl gryden gennem noget samkøb på Grillguru, skal se om jeg ikke kan få taget mig sammen til at teste den inden d.11

Ville være super.!
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 06, 2013, 20:23:38
Har lige haft den kørt en time på 54 grader det , der lå den stabilt 0,4 grader over.

Prøver at smide en culottesteg i imorgen i 8 timer, og melder tilbage hvordan det gik.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: ajacobsen efter Aug 06, 2013, 21:59:53
Kræver det en vacumpakker også ?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Wind Diesel efter Aug 06, 2013, 22:02:46
Citat fra: "ajacobsen"
Kræver det en vacumpakker også ?

Jep !
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: please efter Aug 06, 2013, 22:18:16
Gvis man har en ovn med damp funktion kan man klare sig med alm madfilm. :-)
Sådan tilberedte vi det meste kød på Bernstorff slot
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 07, 2013, 14:11:38
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:1tqkfo09]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:1tqkfo09]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:1tqkfo09]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:1tqkfo09]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 07, 2013, 14:30:54
Har lige målt temperaturen og den siger 56,8 så den er ikke helt præcis.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 07, 2013, 14:36:00
Citat fra: "Skumle"
Har lige målt temperaturen og den siger 56,8 så den er ikke helt præcis.

Den forskel betyder ikke en skid.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: maniac efter Aug 07, 2013, 18:10:59
Hvordan måler man temp i kødet hvis det er pakket?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Aug 07, 2013, 18:15:01
Citat fra: "maniac"
Hvordan måler man temp i kødet hvis det er pakket?
Man måler temperaturen på vandet, kødet der befinder sig i vandet, har samme temperatur efter nogle timer. ;-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 07, 2013, 20:45:56
Damn det blev godt!

Gav den 2 min på hver side på grillen efter den kom op af badet.

Det røg godt :D
[attachment=2:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375900977.153709.jpg[/attachment:2d9s4in5]

Lækkert saftigt og mega mørt
[attachment=1:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375901097.967831.jpg[/attachment:2d9s4in5]
[attachment=0:2d9s4in5]ImageUploadedByTapatalk1375901112.101067.jpg[/attachment:2d9s4in5]

Kan godt sige god for Lidl gryden det holdt temperaturen +- 1 grad gennem de 8 timer
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 07, 2013, 22:40:43
Ser sgu godt ud!
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: please efter Aug 07, 2013, 22:47:19
Citat fra: "John Sahl"
Ser sgu godt ud!


Enig :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Kiil efter Aug 11, 2013, 23:07:44
Var i lige Lidl her til aften og fik købt mig en kødhenkoger. Der kan altså være en ordentlig steg i den gryde, slap af den er stor :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 12, 2013, 06:36:18
Havde 8 kg i gryden i lørdags - Intet problem
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: ajacobsen efter Aug 12, 2013, 07:24:34
Nogle gode sider om emnet eller jeres tip og tricks....
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 12, 2013, 07:43:30
Her er lidt om emnet http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vide/ (http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vide/)

Ellers er der en del tråde på grillguru.dk
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Hasp efter Aug 12, 2013, 08:17:51
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:eiwgv42q]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:eiwgv42q]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:eiwgv42q]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:eiwgv42q]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Kiil efter Aug 12, 2013, 09:42:01
Citat fra: "Hasp"
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:iixzqsrd]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:iixzqsrd]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:iixzqsrd]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:iixzqsrd]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D

Det er også ca. samme størrelse :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Aug 12, 2013, 11:49:17
Citat fra: "ajacobsen"
Nogle gode sider om emnet eller jeres tip og tricks....
http://www.sousvidemaster.dk/ (http://www.sousvidemaster.dk/)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Aug 12, 2013, 13:29:39
Citat fra: "Hasp"
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:3qw53azm]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:3qw53azm]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:3qw53azm]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:3qw53azm]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D

Damn du har afsløret mig!
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Kiil efter Sep 07, 2013, 23:15:32
Nå nu fik jeg afprøvet mit indkøb, og det gik over al forventning :-)

900g ribeye til 75 kr. i Rema 1000 brunet og lagt i bad kl. 9.30.
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/1397115/Photo%2006-09-13%2009.16.19.jpg)

Og kl. 18.30 skåret ud:
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/1397115/Photo%2006-09-13%2018.37.30.jpg)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 20, 2013, 23:49:58
Så er termostaten fra Conrad elektronik og frituregryden anskaffet. Har lige prøvet at fylde vand i og sætte den til uden kød i og allerede er der lidt problemer. Den er sat til at starte ved 55,9° og slukke igen ved 56,0°, men der er et efterløb fra når den køler ned igen, skal starte og til temperaturen er oppe igen. Og at den kommer for langt op igen. Dvs. at den når ned på 55,3° inden den stiger igen og når op på knap 61° før den falder igen. Vil det hjælpe på svingningerne når der kommer kød i til at optage varmen? Kan man modificere varmelegemet så der er knap så meget knald på? Det er en Moulinex Uno frituregryde og en UT200 termostat fra Conrad Elektronik.

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Dec 21, 2013, 01:16:03
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er termostaten fra Conrad elektronik og frituregryden anskaffet. Har lige prøvet at fylde vand i og sætte den til uden kød i og allerede er der lidt problemer. Den er sat til at starte ved 55,9° og slukke igen ved 56,0°, men der er et efterløb fra når den køler ned igen, skal starte og til temperaturen er oppe igen. Og at den kommer for langt op igen. Dvs. at den når ned på 55,3° inden den stiger igen og når op på knap 61° før den falder igen. Vil det hjælpe på svingningerne når der kommer kød i til at optage varmen? Kan man modificere varmelegemet så der er knap så meget knald på? Det er en Moulinex Uno frituregryde og en UT200 termostat fra Conrad Elektronik.

____________________
One SV - Tapatalk2
Jeg bruger stort set samme opstilling, dog med en noname friture.
For at undgå at eftervarmen skyder temp for højt, har jeg ganske enkelt skruet ned for termostaten på frituren, så den ikke varmer så kraftigt.
Dog vil den stadig gerne ryge et par grader for højt.
Hvis jeg ønsker temp til at være 56 grader, sætter jeg UT200 til 54,5 både på tænd og sluk.
Så ligger temp som regel mellem 54,5-56,5 og det har givet glimragende resultater alligevel. :-)
Jeg har altid fyldt så meget vand i karet som muligt, for at hjælpe med stabil temp og placerer føleren under kødet, varmelegemet sidder i bunden af karet.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 21, 2013, 09:09:52
Jeg vil også tro at min test, hvor der kun er vand i, giver et forkert billede, da der ikke er noget andet end vandet til at optage varmen. Termostaten på gryden styrer kun hvor langt op den skal varme, altså temperatur, ikke hvor hurtigt den skal varme, altså effekt.. Det jeg tænkte på var om man kunne øge modstanden til varmelegemet, så der ikke er så meget effekt i den. Det er selvfølgelig korrekt at fylder man mere vand i, er der mere væske til at optage varmen.

Kunne man eventuelt forsøge at isolere gryden med flamingo, således at varmetabet ikke er så stort..?

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Preben Kærsgaard efter Dec 22, 2013, 08:18:54
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg vil også tro at min test, hvor der kun er vand i, giver et forkert billede, da der ikke er noget andet end vandet til at optage varmen. Termostaten på gryden styrer kun hvor langt op den skal varme, altså temperatur, ikke hvor hurtigt den skal varme, altså effekt.. Det jeg tænkte på var om man kunne øge modstanden til varmelegemet, så der ikke er så meget effekt i den. Det er selvfølgelig korrekt at fylder man mere vand i, er der mere væske til at optage varmen.

Kunne man eventuelt forsøge at isolere gryden med flamingo, således at varmetabet ikke er så stort..?

Hvis du isolere gryden, og din varmelegeme giver "vel rigeligt" med effekt, vil dit over sving af temperaturen blive større.
Jeg ville pause/pulse med varmelegemet.
____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 22, 2013, 12:52:09
Mn teori er, at hvis den er isoleret, vil varmetabet ikke være så stort og at den derfor ikke vil varme så længe...
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 22, 2013, 14:45:50
Har nu forsøgt med et indsats låg i 50mm flamingo og med termostaten sat på 55,8 i både indkobling og udkobling, svinger temperaturen mellem 55,6 og 57,5. Og afkølingshastigheden er nedsat.

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Dec 22, 2013, 16:15:58
Citat fra: "Knudsen-406"
Har nu forsøgt med et indsats låg i 50mm flamingo og med termostaten sat på 55,8 i både indkobling og udkobling, svinger temperaturen mellem 55,6 og 57,5. Og afkølingshastigheden er nedsat.

____________________
One SV - Tapatalk2
Så mangler du bare at få smidt noget kød i bad, så du kan teste om ikke det bliver perfekt, til trods for lidt svingende temperaturer.
Bare du sørger for ikke at ramme over dit target, så går det ikke helt galt. :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 29, 2013, 14:51:26
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Dec 29, 2013, 20:06:25
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?

____________________
One SV - Tapatalk2


Eneste jeg vil tilføje er at jeg synes det er en god ide at smide krydderier og en god klar smør i posen når du vacuumpakker. Giver god smag til kødet og god fond til sovsen :)
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Dec 30, 2013, 11:22:49
Citat fra: "Skumle"
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?
Eneste jeg vil tilføje er at jeg synes det er en god ide at smide krydderier og en god klar smør i posen når du vacuumpakker. Giver god smag til kødet og god fond til sovsen :)
Så er kødet vakuum pakket.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 02, 2014, 17:26:40
Nå, jeg må vel hellere komme med en update. Den skulle jo have 11 timer ved 57 grader og det fik den sådan set også. I starten var det lidt svært at holde temperaturen stabilt, nok fordi vand og steg skulle ramme samme temperatur, så i den første stykke tid, overvågede jeg den og slukkede på frituren, når jeg synes at temperaturen blev lidt for spændende. Den startede med at svinge mellem ~55 og 60 grader, hvor jeg havde sat den tænde og slukke ved 56 grader. Da den havde stabiliseret sig, satte jeg temperaturen til 55,5 grader og der svingede den mellem 55,3 og 58 grader, hvilket må være acceptabelt. Den fik lige nogle minutter på en varm grill efterfølgende. Den havde fået en blanding af salt og peber og nogle gode klatter smør. Resultatet blev rigtigt godt, det er i hvert fald ikke sidste gang det skal laves, dog tror jeg også at jeg gir det nogle hvidløg næste gang. Men tror til gengæld heller ikke at det er for tit man skal lave det, for så går spændingen lidt af det..
Start
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/2013-12-31%2006.52.04.jpg)
Efter knap 7 timer
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/2013-12-31%2013.50.30.jpg)
Efter 11 timer, inden en tur på grillen
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/2013-12-31%2018.23.13.jpg)
Efter en tur på grillen og udskåret
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/2013-12-31%2018.58.45.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/2013-12-31%2018.59.10.jpg)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 02, 2014, 17:28:21
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 12, 2014, 20:48:30
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 12, 2014, 20:55:33
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Jeg har ofte haft tanken, men tror det bliver svært at få den rette smag.
Men på den anden side set, det kan ikke være værre end at lave den i ovnen. :-)
Hører gerne om resultatet. ;-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Peter106xs efter Jan 12, 2014, 21:14:10
Kunne man ryge/røge den først..?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 12, 2014, 21:19:26
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Jeg har ofte haft tanken, men tror det bliver svært at få den rette smag.
Men på den anden side set, det kan ikke være værre end at lave den i ovnen. :-)
Hører gerne om resultatet. ;-)
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Citat fra: "Peter106xs"
Kunne man ryge/røge den først..?
Som jeg kan læse mig frem til, så giver man den rub, vakuumpakker den, i køleskabet og så i bad dagen efter. Og så får den lige en tur på grillen til sidst..
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 12, 2014, 22:09:25
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Sådan, du går all-in. :-)
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 12, 2014, 23:50:35
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Sådan, du går all-in. :-)
Frituregryden er bare for lille.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 15, 2014, 15:09:08
Hvilken vakuumpakker er hot / not ?

Der er jo mange at vælge imellem..
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 16, 2014, 16:50:55
Ind til videre har jeg ingen erfaring med vakuum pakker, da jeg har fået pakket ude i byen. Men det var en OBH, der synes at klare opgaven fint.

Men jeg bestilte jo en akvariepumpe til mit projekt, men fik dog bange anelser, som desværre holdte stik, mens jeg ventede på pumpen: kunne den holde til temperaturen i badet? Max 35 grader kunne den holde til iflg. manualen.. Så, er der nogen der kan komme med et input til en anden pumpe? Og husk, vi snakker ikke om en guldbelagt pumpe, da det jo kun er et hobby projekt.. ;)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 16, 2014, 17:05:31
Mht vacuumpakker bruger jeg en OBH, denne her http://www.elgiganten.dk/product/hushol ... akker-7950 (http://www.elgiganten.dk/product/husholdning/kokkenudstyr/OBH7950/obh-nordica-vakuumpakker-7950)
Og den klarer det fint.

Mht pumpe kan jeg anbefale denne, som jeg bruger når jeg brygger.
Den kan klare kogende vand og er vandtæt, så du dropper den bare ned i badet. ;-)
http://shop.solarproject.co.uk/sp2020-e ... -p-10.html (http://shop.solarproject.co.uk/sp2020-easy-connect-water-circulation-pump-%C3%82%C2%A3260-p-10.html)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Jan 16, 2014, 17:58:25
Jeg har købt en gennem brugeren PB, på grillguru.dk som jeg er tilfreds med. Mener prisen var ca 700,-

Men det OBH der bliver linket til koster kun 399,- så kan det vel ikke gå helt galt.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: ajacobsen efter Jan 16, 2014, 18:09:14
Har også obh. Fungerer fint. Godt sug :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Martin Petersen efter Jan 16, 2014, 19:34:36
Hvad med en luftpumpe til akvarie. Boblerne skaber også cirkulation.

- Martin
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: ajacobsen efter Jan 16, 2014, 19:37:24
Min har ingen rotation af vand, det er Lidl gryden og det virker helt fint...


Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 16, 2014, 19:39:02
Jeg har også haft tanken om en luftpumpe. Men vil bare være sikker på at der er ordentlig cirkulation. Tror jeg vil prøve at bestille den pumpe Henning linker til.

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 16, 2014, 19:41:13
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har også haft tanken om en luftpumpe. Men vil bare være sikker på at der er ordentlig cirkulation. Tror jeg vil prøve at bestille den pumpe Henning linker til.

____________________
One SV - Tapatalk2
Skulle du så endda få lyst til at brygge, har du en mæskepumpe. ;)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 16, 2014, 20:57:35
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har også haft tanken om en luftpumpe. Men vil bare være sikker på at der er ordentlig cirkulation. Tror jeg vil prøve at bestille den pumpe Henning linker til.

____________________
One SV - Tapatalk2
Skulle du så endda få lyst til at brygge, har du en mæskepumpe. ;)
Så er pumpe og vakuumpakker bestilt. Tak for din hjælp med at dræne min konto for penge... ;)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 16, 2014, 21:45:51
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har også haft tanken om en luftpumpe. Men vil bare være sikker på at der er ordentlig cirkulation. Tror jeg vil prøve at bestille den pumpe Henning linker til.

____________________
One SV - Tapatalk2
Skulle du så endda få lyst til at brygge, har du en mæskepumpe. ;)
Så er pumpe og vakuumpakker bestilt. Tak for din hjælp med at dræne min konto for penge... ;)
Det var en fornøjelse. :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 16, 2014, 21:50:59
Fordelen ved at lave det som et projekt, er at alle dele kan bruges til andet end sous vide, det kan en decideret sous vide maskine vist ikke.. ;)

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 16, 2014, 21:57:27
Citat fra: "Knudsen-406"
Fordelen ved at lave det som et projekt, er at alle dele kan bruges til andet end sous vide, det kan en decideret sous vide maskine vist ikke.. ;)

____________________
One SV - Tapatalk2
Nja, vil ikke give dig ret, da jeg kender en håndbrygger, som har brugt hans sousvide master til at brygge i. :-)
Små test batch er det glimragende. ;-)

Men i det store hele, vil jeg give dig ret.  :icon_thumleft:
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 17, 2014, 17:10:20
Jeg har ogå bestil OBH'en fra Elmutanten, den kan også bruges til meget andet til den pris..

Min bror har købt sig en ny fuldautomatisk røgeovn, og jeg har fortalt om jeg vil lege med Sous Vide, og så fandt han lige den her video:

[youtube:rpayevqo]http://www.youtube.com/watch?v=GUPG_Zeab9I[/youtube:rpayevqo]

Det er sådan en røgeovn som den på videoen han har købt, det er jeg ikke ked af  :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 17, 2014, 18:50:08
Hold nu kæft jeg blir 'sulten for sjov' nu... Min pumpe og vakuumpakker skulle vist være på vej... Jeg kan mærke at jeg snart skal have PP.. Men jeg overvejer lidt om den skal på grillen først, således at man er sikker på at den får lidt røg og farve, hvis den nu skulle blive lidt for mør i badet..?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 18, 2014, 03:04:22
For hulen en lækker røgovn, hvor er den købt ?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 18, 2014, 08:19:06
Citat fra: "Henning Jørgensen"
For hulen en lækker røgovn, hvor er den købt ?

Ja, den er satme lækker, glæder mig også til at få lov at proppe noget med i den, har endnu ikke prøvet røgede kaffebønner  :)

http://www.bradleysmoker.dk/products/smoker/digital.php (http://www.bradleysmoker.dk/products/smoker/digital.php)
Den koster ca 6000.- , vælg en forhandler så kan du se priserne på deres hjemmesider.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 18, 2014, 11:14:04
Citat fra: "sbo"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
For hulen en lækker røgovn, hvor er den købt ?

Ja, den er satme lækker, glæder mig også til at få lov at proppe noget med i den, har endnu ikke prøvet røgede kaffebønner  :)

http://www.bradleysmoker.dk/products/smoker/digital.php (http://www.bradleysmoker.dk/products/smoker/digital.php)
Den koster ca 6000.- , vælg en forhandler så kan du se priserne på deres hjemmesider.
Tak.
Så er den da også betalt. :-)
Men jeg her sendt linket, da jeg nok ikke lige får lov til at sætte den op i lejligheden på 2. sal. :-D
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 18, 2014, 17:46:16
Det begynder at ligne noget, mangler pumpe og vakuumpakker..

Edit: Har lige prøvet at hælde vand i den og sætte varme på. Første rettelse bliver at hælde kogende vand i baljen, for det kommer til at tage rocker lang tid at varme op med de to dyppekogere. Anden rettelse bliver nok at grille den først, så den får noget varme inden den kommer i badet, ellers mister vandet nok for meget temperatur...

Edit 2: Tror faktisk godt pumpen kunne undværes, men better safe than sorry. Med kun vand i, kan jeg holde temperaturen indenfor 0,4 grader...
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 21, 2014, 17:01:50
Et stk. nakkefilet på 2,3kg og et stk. på 2,6kg indkøbt. Den første kommer på grillen, inden den kommer i bad. Hvis den ikke falder fra hinanden efter 12 timer i bad, kommer den anden grillen efter badet.. Starter op torsdag omkring midnat.. :)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 21, 2014, 18:35:34
Husk billed og tekst dokumentation. :-)

Hvornår regner du med at servere det ? :-D
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Preben Kærsgaard efter Jan 21, 2014, 18:56:30
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Husk billed og tekst dokumentation. :-)

Hvornår regner du med at servere det ? :-D

Henning,  du spørger forkert...
Spørgsmålet er således: Hvornår skal vi komme?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 21, 2014, 19:22:49
Citat fra: "Preben Kærsgaard"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Husk billed og tekst dokumentation. :-)

Hvornår regner du med at servere det ? :-D

Henning,  du spørger forkert...
Spørgsmålet er således: Hvornår skal vi komme?
Det var da indforstået. ;-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 21, 2014, 22:15:30
Jeg selv skal have noget af det til middag på fredag.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 21, 2014, 22:32:23
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg selv skal have noget af det til middag på fredag.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Pokkers... :-P
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 21, 2014, 22:59:16
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg selv skal have noget af det til middag på fredag.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Pokkers... :-P
Jeg vil naturligvis komme med en vurdering af det.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 21, 2014, 23:00:49
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg selv skal have noget af det til middag på fredag.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Pokkers... :-P
Jeg vil naturligvis komme med en vurdering af det.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Selvfølgelig, så vi andre rigtig kan blive sultne. :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 21, 2014, 23:02:11
Jeg glæder mig som et lille barn lige nu. :)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Jan 22, 2014, 08:42:47
Citat fra: "Knudsen-406"
Et stk. nakkefilet på 2,3kg og et stk. på 2,6kg indkøbt. Den første kommer på grillen, inden den kommer i bad. Hvis den ikke falder fra hinanden efter 12 timer i bad, kommer den anden grillen efter badet.. Starter op torsdag omkring midnat.. :)

Hvor mange grader har du, tænkt dig de skal have over de 12 timer?
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 22, 2014, 09:12:29
Citat fra: "Skumle"
Citat fra: "Knudsen-406"
Et stk. nakkefilet på 2,3kg og et stk. på 2,6kg indkøbt. Den første kommer på grillen, inden den kommer i bad. Hvis den ikke falder fra hinanden efter 12 timer i bad, kommer den anden grillen efter badet.. Starter op torsdag omkring midnat.. :)

Hvor mange grader har du, tænkt dig de skal have over de 12 timer?
80℃ i følge de steder jeg har set..

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Jan 22, 2014, 11:26:16
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Skumle"
Citat fra: "Knudsen-406"
Et stk. nakkefilet på 2,3kg og et stk. på 2,6kg indkøbt. Den første kommer på grillen, inden den kommer i bad. Hvis den ikke falder fra hinanden efter 12 timer i bad, kommer den anden grillen efter badet.. Starter op torsdag omkring midnat.. :)

Hvor mange grader har du, tænkt dig de skal have over de 12 timer?
80℃ i følge de steder jeg har set..

Okay bliver spændende at høre om resultatet.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 24, 2014, 22:11:27
Så er første portion lavet. Nu har jeg kun prøvet det en gang, hvor det var hjemmelavet, tre gange hvor det var Tulips hjemmebragte og nogle gange fra diverse grillhuse, så det er ret begrænset hvad jeg har at bedømme det ud fra. Men smagen på det jeg fik lavet, er rimelig lig den fra Tulips hjemmebragte. Jeg målte hvor meget strøm opstillingen tog i løbet af de 12 timer og resultatet blev 1,1kwh, jeg ved ikke hvor meget en almindelig ovn tager, men vil tro at det er mere.

Rub er følgende:
1 spsk. Paprika
½ spsk. Chiliflager
½ spsk. Løgpulver
½ spsk. Hvidløgspulver
1 spsk. Pebermix
2 spsk. Barbeque
2 spsk. Kød og grill
½ spsk. Fint salt
3 spsk. Brun farin

Jeg gjorde følgende: Først en gang rub, derefter et døgn i køleskabet i plastfolie, på grillen et kvarter, vakuumpakning, i bad i 12 timer ved 80 grader og så stod den på trævling, dog er det kun den 1/3 del jeg har lukket op og kødet falder ikke fra hinanden, så de næste 2/3 dele ryger på grillen inden de bliver trævlet. De næste 2,6 kg er rubbet og vakuumpakket og den ryger i bad i morgen tidlig, uden at komme på grill inden bad.

Lidt billeder..
Kødet i sin herlighed
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-22%2019.59.12%20%5B800x600%5D.jpg)
Rubbet og pakket i plastfolie, klar til køleskabet
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-22%2020.12.34%20%5B800x600%5D.jpg)
Efter en tur på grillen
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-23%2023.16.08%20%5B800x600%5D.jpg)
Vakuumpakket og klar til bad
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-23%2023.25.56%20%5B800x600%5D.jpg)
Kødet er kommet i og opstillingen set oppefra
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-23%2023.56.05%20%5B800x600%5D.jpg)
Så er der sagt godnat til kødet
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-24%2000.02.34%20%5B800x600%5D.jpg)
12 timer er gået og man kan konstatere at plastikprofiler til at holde afstand mellem rionet og gulvisolering ikke rigtigt kan holde så godt til varmen
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-24%2012.15.55%20%5B800x600%5D.jpg)
Kødet der er kommet ud af posen
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-24%2012.38.39%20%5B800x600%5D.jpg)
Trævlet og klar til at blive spist
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/pp/Resized/2014-01-24%2012.48.15%20%5B800x600%5D.jpg)

Nu har jeg så fået pumpen klar til at cirkulere og så skal jeg lige have ændret lidt på opstillingen.
Edit: Så er opstillingen ændret og kører fint.
http://www.youtube.com/watch?v=gaJQnBZX ... ata_player (http://www.youtube.com/watch?v=gaJQnBZX_Fw&feature=youtube_gdata_player)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 24, 2014, 22:18:43
Ser ellers lækkert ud !

Kan se der er ret godt med saft i poserne der er vacuumpakket, hvad siger din vacuumpakker til det ?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 24, 2014, 22:35:48
Citat fra: "sbo"
Ser ellers lækkert ud !

Kan se der er ret godt med saft i poserne der er vacuumpakket, hvad siger din vacuumpakker til det ?
Ja der var jeg også nervøs da jeg pakkede den første, men der var ikke en dråbe at se i maskinen. Der sidder en gummilæbe der hvor den varmeforsegler, og jeg har en mistanke om at den stopper saften.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 25, 2014, 20:01:58
Nogen der ved hvad vacuumposerne kan holde til af temperatur ?
Kan ikke finde andet enad at de godt kan tåle at blive tøet op i microoven eller opvarme maden, men ingen specs....

Jeg skal lave en pullepølse og tænker at vacuumpakke den inden den skal koges og i pressen, så alt det gode blir i den.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 25, 2014, 20:04:48
Hvilken temperatur snakker vi om?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 25, 2014, 20:43:35
Det skal bare simre så 100gr tror jeg, det burde de jo nok kunne tåle.
På den anden side, går der hul i posen så gør det jo heller ikke noget, jeg ville jo ellers ha kogt rullepølsen i vand.

Har fundet følgende
Citér
Kan anvendes i mikrobølgeovn og i kogende vand - perfekt til opvarmning af mad. De færdige poser kan genbruges og tåler maskinopvask.

- Plastrulle til Food Sealer model 7950 og 7951.
- Indeholder 2 ruller: 22 cm x 3 m pr. rulle.
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 25, 2014, 21:24:16
Googlede lige og fandt et sted hvor der stod -40 til +40 grader. Men nu har jeg jo haft mine poser i vand der var +80 grader, uden problemer..

Har også fundet et sted hvor de kan klare 95 grader..

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Jan 25, 2014, 22:12:01
De ruller jeg har købt står til 95 grader, men ville nu ikke være så nervøs for at smide dem i kogende vand.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 27, 2014, 21:16:08
De ruller der følger med OBH maskinen kan så ikke holde til at simre ved 93-95 gr, svejsningen går op.
Jeg havde to rullepølser i og begge gav op ret hurtigt, men det gjorde så ikke alverden i den her sammenhæng, men nu er det afprøvet.
Man kan sikkert købe nogen som er beregnet til formålet, feks hos HW Larsen.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jan 27, 2014, 21:58:47
Så ved man det. 80 grader kan de så i hvert fald holde til.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Jan 28, 2014, 17:37:30
Jeg har købt en riskoger i Aldi til 150.- den ser fin ud til formålet, 1.8L kar og 700 watt, så venter jeg bare på min termostatstyring kommer hjem fra kina.

http://www.aldi.dk/aldi_elektrisk_risko ... 13343.html (http://www.aldi.dk/aldi_elektrisk_riskoger_med_dampkogefunktion_48_5_4022_13343.html)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 20:23:46
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 20:37:00
Citat fra: "Knudsen-406"
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Uhh, kalkunbryst er en af mine favoritter i SV, da det normalt er et tørt kedelig spise.
Men i SV er det super saftigt og lækkert. :-)

En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Feb 01, 2014, 20:43:23
Citat fra: "Henning Jørgensen"
En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.

Lyder lækkert, det prøver jeg med lillemor i aften  :P
Titel: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Feb 01, 2014, 20:49:57
Mit første sous vide forsøg...

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/za3uqege.jpg)

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/aza2e6ap.jpg)

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/my3abyvy.jpg)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: jesperchr_206 efter Feb 01, 2014, 21:13:39
Citat fra: "John Sahl"
Mit første sous vide forsøg...

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/za3uqege.jpg)

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/aza2e6ap.jpg)

(http://img.tapatalk.com/d/14/02/02/my3abyvy.jpg)

Det ser dælme godt ud!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 21:20:06
Citat fra: "sbo"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.

Lyder lækkert, det prøver jeg med lillemor i aften  :P
Hun kommer til at dufte fantastisk. :-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 21:21:06
Citat fra: "John Sahl"
Mit første sous vide forsøg...

Det ser super lækkert ud - mums.... :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: NooL efter Feb 01, 2014, 22:10:59
Den ser god ud den sovs der John! :)

... Og resten af det ser også lækkert ud selvfølgelig  :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 22:15:00
Citat fra: "John Sahl"
Mit første sous vide forsøg...
Mums..!
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 22:17:39
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Uhh, kalkunbryst er en af mine favoritter i SV, da det normalt er et tørt kedelig spise.
Men i SV er det super saftigt og lækkert. :-)

En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.
Øhh røgsalt.. Sådanne ting ejer jeg ikke... Men jeg har baconsalt... ;) Har også læst et sted at man kunne gnide brystet i hvidløgssmør..
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 22:19:32
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Uhh, kalkunbryst er en af mine favoritter i SV, da det normalt er et tørt kedelig spise.
Men i SV er det super saftigt og lækkert. :-)

En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.
Øhh røgsalt.. Sådanne ting ejer jeg ikke... Men jeg har baconsalt... ;) Har også læst et sted at man kunne gnide brystet i hvidløgssmør..
Så ved du hvad du skal lave i morgen formiddag, igang med at ryge noget salt på grillen. ;-)
Alternativt købe det færdigrøget.

Jeg har ikke prøvet med andet end røgsalt, men kunne sagtens forestille mig at alm. salt og hvidløgssmør vil være en god kombo.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 22:23:09
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Uhh, kalkunbryst er en af mine favoritter i SV, da det normalt er et tørt kedelig spise.
Men i SV er det super saftigt og lækkert. :-)

En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.
Øhh røgsalt.. Sådanne ting ejer jeg ikke... Men jeg har baconsalt... ;) Har også læst et sted at man kunne gnide brystet i hvidløgssmør..
Så ved du hvad du skal lave i morgen formiddag, igang med at ryge noget salt på grillen. ;-)
Alternativt købe det færdigrøget.

Jeg har ikke prøvet med andet end røgsalt, men kunne sagtens forestille mig at alm. salt og hvidløgssmør vil være en god kombo.
Tror du at baconsalt er en no-go?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 22:24:29
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Har fundet mig et stykke kalkunbryst hos købmanden. Nogen bud på hvad man kan gøre ved den?

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Uhh, kalkunbryst er en af mine favoritter i SV, da det normalt er et tørt kedelig spise.
Men i SV er det super saftigt og lækkert. :-)

En god gang røgsalt gnides på brystet og så plejer jeg at give det 3-4 timer ved 64,5 grader.
Øhh røgsalt.. Sådanne ting ejer jeg ikke... Men jeg har baconsalt... ;) Har også læst et sted at man kunne gnide brystet i hvidløgssmør..
Så ved du hvad du skal lave i morgen formiddag, igang med at ryge noget salt på grillen. ;-)
Alternativt købe det færdigrøget.

Jeg har ikke prøvet med andet end røgsalt, men kunne sagtens forestille mig at alm. salt og hvidløgssmør vil være en god kombo.
Tror du at baconsalt er en no-go?
Overhovedet ikke, jeg ville bare give los. ;-)
Jeg laver nogle tun-rogn deller, de får også tit baconsalt.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 22:31:00
Det bliver det jeg prøver så.. :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 01, 2014, 22:31:58
Citat fra: "Knudsen-406"
Det bliver det jeg prøver så.. :)
Du kommer aldrig til at lave kalkunbryst på andre måder i fremtiden. ;-)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 01, 2014, 22:35:10
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Det bliver det jeg prøver så.. :)
Du kommer aldrig til at lave kalkunbryst på andre måder i fremtiden. ;-)
Shh.. ;)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 08, 2014, 11:42:23
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Det bliver det jeg prøver så.. :)
Du kommer aldrig til at lave kalkunbryst på andre måder i fremtiden. ;-)
Shh.. ;)
Hvordan blev det ?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 08, 2014, 15:31:02
Du får lige en melding i morgen engang. :)

____________________
One SV - Tapatalk2
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: jesperchr_206 efter Feb 08, 2014, 15:34:27
Hvor er det til at finde vakuum maskine samt kogeren, til en rimelig pris? ~1000kr
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 08, 2014, 22:22:59
Citat fra: "jesperchr_206"
Hvor er det til at finde vakuum maskine samt kogeren, til en rimelig pris? ~1000kr
Se evt andet indlæg i tråden. ;-)
Og en side eller to tilbage et link til vacuum pakker fra OBH
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 10, 2014, 20:46:15
Beklager ventetiden. Opstillingen denne gang var næsten den samme som sidst, dog uden pumpe og en klodskasse i stedet for den store lukkede plastik kasse. Denne gang havde jeg lidt problemer med varmen, men det blev omkring 64-65 grader i 3,5 time. Det var en anelse tørt, men brugte noget af væden til at hælde over til sidst og så måtte det godt være en smule mere mørt næste gang. Der til kartofler og gulerødder tilberedt i Actifry.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.18.04.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.20.07.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.25.50.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.28.58.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.32.24.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.37.06.jpg)
(https://dl.dropboxusercontent.com/u/7502390/Hi-Speed/Kalkun/2014-02-02%2016.39.33.jpg)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 10, 2014, 20:47:31
Min plan i denne uge, er at lave en omgang spareribs.. :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 10, 2014, 20:56:53
Ser nu ellers godt ud. :)
Jeg lavede også kalkunpat i går, dejlig saftigt.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 10, 2014, 20:59:35
Det er heller ikke sidste gang jeg laver det.. :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Henning Jørgensen efter Feb 10, 2014, 21:01:34
Citat fra: "Knudsen-406"
Det er heller ikke sidste gang jeg laver det.. :)
Hvis du falder over røgsalt, kan det anbefales. ;)
Jeg giver en godt lag og vacuumpakker dagen inden - mums...
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Feb 10, 2014, 21:04:08
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Det er heller ikke sidste gang jeg laver det.. :)
Hvis du falder over røgsalt, kan det anbefales. ;)
Jeg giver en godt lag og vacuumpakker dagen inden - mums...
Det ser jeg lige om jeg kan finde.. :)
Titel: Re: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Mar 31, 2014, 19:51:08
Nå, jeg forsøgte mig med en flæskesteg søndag, det gik sq ikke som forventet. Varmelegemer og omformer til pumpen stod af, hvad der først gik til, ved jeg ikke. Men temperaturen faldt 10 grader før jeg opdagede det. Måtte så improvisere og starte en gryde op på komfuret og styre temperaturen via termostaten til min opstilling og prøve mig lidt frem. Men, det skal prøves igen, når udstyret er oppe igen...

Men, pulled beef, pulled chicken og pulled turkey, er der nogen der har bud på tid og temperatur, for det skal da prøves..
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Aug 02, 2014, 19:39:21
Så er det vel på tide med en opdatering her i tråden.

Jeg blev hurtig træt af en mærkelig opstilling med en Riskoger fra Aldi og en masse ledninger, så har købet en Steba SV, og det er bare kanon !

Har fået prøvet en masse og med ret godt resultat hver gang.
Lavede en Svinekam uden sværd og ben, den blev sgu for tørt til min smag, men der er jo heller ingen fedt i.
Kyllingbryst med marinade, det sal bare vendes på brillen, så er der saftig og mør pip til alle.

Det bedste pt er Majs ! Pakker to hele friske majs med et par gode klatter smør og så en time ved 84 gr. så er de bare fantastiske, og jeg laver aldrig mere majs kogt i vand, for det er der ingen her der gider æde mere.
Friske kartofler er også godt, masser af smag uden de bliver vandede og koger ud.

Nu er jeg igang med at eksperimentere med Pulled Pork, ala det man køber færdig i køledisken.

[attachment=0:3b88psfk]WP_20140731_001 (Medium).jpg[/attachment:3b88psfk]

Har taget en 2 kg nakkekam og skåret i fire, rubbet og pakket, 24 timer på køl, og så får de 48 timer ved 68 gr.
Ideen er så at smide dem på frys til jeg får lyst til PP, så skal det bare tøes og ha en kort tur på grillen, som dem man køber (bare bedre når det er hjemmelavet)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 09, 2014, 21:48:43
Citat fra: "sbo"
Det bedste pt er Majs ! Pakker to hele friske majs med et par gode klatter smør og så en time ved 84 gr. så er de bare fantastiske, og jeg laver aldrig mere majs kogt i vand, for det er der ingen her der gider æde mere.

Har lige lavet det til konen, og det lyder til at være mere end godkendt, så tak for tippet ;-)

Jeg hader majs, så jeg prøvesmager ikke lige selv....
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Aug 19, 2014, 17:07:32
Citat fra: "sbo"
Nu er jeg igang med at eksperimentere med Pulled Pork, ala det man køber færdig i køledisken.

[attachment=0:1jfbnhh3]WP_20140731_001 (Medium).jpg[/attachment:1jfbnhh3]

Har taget en 2 kg nakkekam og skåret i fire, rubbet og pakket, 24 timer på køl, og så får de 48 timer ved 68 gr.
Ideen er så at smide dem på frys til jeg får lyst til PP, så skal det bare tøes og ha en kort tur på grillen, som dem man køber (bare bedre når det er hjemmelavet)


Det blev præcis som forventet, super mørt og velsmagende.
Dog stoppede jeg ved 24 timer, og det var rigeligt, for det skulle jo heller ikke blive helt til smat.
Den rub jeg havde lavet var ret stærk syntes jeg, men kødet blev ikke så spicy som forventet, så mere chilli næste gang.

Nu skal jeg lige ha ædt de tre andre  :)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Aug 27, 2014, 20:52:30
Dagens molekylære gastronomiske eksperiment var Confit de Canard, aka and kogt i sit eget fedt, eller man kan kalde det Pulled Duck, for det minder om Pulled pork  :-P

Havde for længe siden købt et par andelår og smidt i fryseren, men nu ville jeg lave dem, og surfede en masse opskrifter og har gjort følgende:

To Andelår eller Andebryst duppes tørre, rubbes med en blanding af 4 spk. groft salt, en tsk. sukker, en tsk. hele peberkorn, en god håndfuld friske krydderurter, (jeg brugte rosmarin og merian), og en lille sjat olie til at binde det sammen. Andelår smides i en pose med rubben og hviler dig i 24-48 timer på køl, så det er sprængt og saltet. Hvis man har lyst kan man tilføje hvidløg og appelsin til rubben, eller hvad man ellers har lyst til. Den her blev ikke voldsomt krydret, jeg vil gi den mere urter næste gang.

Når det har ligget så længe man syntes, tages lårene ud og skylles med koldt vand så alle krydderierne er væk, og duppes tørre igen inden de vakuumpakkes. Nogen skriver man skal putte lidt andefedt med, andre at man ikke skal. Jeg vil pytte lidt ekstra fedt ved næste gang, da jeg syntes de var lidt magre. Det skal man nok vurdere ud fra hver enkelt stykke kød.

Plop, 10 timer ved 80 gr. i sous vide, klippe hul i posen og hælde fedt og saft fra (gemmes til næste gang). Så fik de en tur på grillen med ægte trækul og røg, 5 min på skindsiden og 5 min på den anden, og så var de bare klar, sprøde og lækre. Pas på, de er sindsygt møre nu og skiller ad.

(http://www.bechmanns.dk/pic/P1020132.JPG)

Imens havde jeg lavet tilbehør klar:

Sweetpotato og kartoffelfritter:
Her havde jeg bare snittet det hele og vendt det med rosmarin, ingefær, salt og olie, og smidt det på en bageplade ved 200 gr i 30 min.

Rødkålssalat og dressing:
1/4 rødkål fintsnittet, 3 forårsløg fintsnittet, et æble, en appelsin og en håndfuld vindruer i små stykker, vendes med en håndfuld valnødder.
Dressingen blandede jeg af to tsk. honning (smeltet i microovn), en spk. balsamico, to spk. olivenolie og saften fra en appelsin. smages til med en 1/4 tsk. salt og peber.

(http://www.bechmanns.dk/pic/P1020134.JPG)

Jeg havde egentlig tænkt mig at lave en brun sovs af andefond og fedt, men tiden løb, og det smagte faktisk rigtig god med olie/eddikedressing til fritterne.

Det her var bare super vellykket og konen har bestil Confit de Canard til både mortens aften og juleaften, så jeg går ud fra hun ku li det  :grin:

Det vil gøre sig helt fint med kogt kartofler, brune kartofler, rødkål og sovs, og så rødkålssalaten til.
Det skulle også være rigtig godt hvis man trækker det og smider i en sandwich, det skal helt sikkert prøves.

Evt stavefejl skyldes den ½L porter jeg skyllede maden ned med, den var satme god til det fede stegte kød og det sur/søde salat  :wink:
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Aug 31, 2014, 16:38:37
Det er vist også længe siden jeg sidst har skrevet i denne tråd, men det er blevet til nogle omgange PP.

I torsdags fik jeg 10kg kamben hjem og to af pladerne skulle da tilberedes i denne weekend. Fredag morgen blev den ene sovset ind i BBQ sovs og den anden fik en gang dry-rub magen til den som jeg bruger til PP og derefter vakuum pakket. Pakkerne blev søsat omkring midnat natten til lørdag og fik 38 timer ved ~62grader. Lørdag aften fik jeg så den ide, at der da skulle majs til, så sådanne to blev indkøbt i middags. De blev gnedet ind i kryddersmør(og ja, det så dybt perverst ud, da jeg gjorde det), pakket med yderlig en klat smør, søsat og fik 1,5 time. Klokken 14 blev begge plader taget op af badet og den med BBQ fik en gang sovs mere på oversiden og den med dry-rub fik en gang ahornsirup på oversiden og så røg de i ovnen med en gang grill. Det smagte satme godt. Den med BBQ sovs blev godt mør og måske endda lidt for mørt. Den med dry-rub var stadig tilpas fast i det.

Men korrektioner til næste gang: Tiden på dem med BBQ sovs bliver nedsat til 35-36 timer og den med dry-rub får lige en smule mere ahornsirup. Majsene bliver kun gnedet i smør og så tror jeg, at jeg giver dem et par hvæs af saltkværnen.

Jeg skal lige have lagt billederne ordentligt op, indtil da må i klikke.

https://www.dropbox.com/s/avha2zmq4ey08 ... .05.21.jpg (https://www.dropbox.com/s/avha2zmq4ey082m/2014-08-29%2009.05.21.jpg)
https://www.dropbox.com/s/bqougtley8vmx ... .24.55.jpg (https://www.dropbox.com/s/bqougtley8vmxbb/2014-08-30%2014.24.55.jpg)
https://www.dropbox.com/s/z0bchh5mkd6pj ... .27.38.jpg (https://www.dropbox.com/s/z0bchh5mkd6pjqj/2014-08-31%2013.27.38.jpg)
https://www.dropbox.com/s/i4x02ehgxr4ll ... .00.44.jpg (https://www.dropbox.com/s/i4x02ehgxr4llvn/2014-08-31%2014.00.44.jpg)
https://www.dropbox.com/s/tacgr27eai31k ... .30.42.jpg (https://www.dropbox.com/s/tacgr27eai31ku1/2014-08-31%2014.30.42.jpg)
https://www.dropbox.com/s/a6ra2gefpmzsn ... .36.37.jpg (https://www.dropbox.com/s/a6ra2gefpmzsnon/2014-08-31%2014.36.37.jpg)
Titel: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 31, 2014, 17:48:09
Jeg havde faktisk også gang i sous vide i går, dog ingen billeder. Der blev holdt forsinket studenterfest for bonussønnen, og der havde jeg smidt 3.5 kg flap meat/bavette i badet og det er jo altid spændende, især da der næsten aldrig er ret mange som kender kødet og altid går helt amok over hvor lækkert det er ;)

Og så var der så også lige 2 kg pulled pork og 2 kg pulled beef, men sidstnævnte var jeg nu ikke selv specielt imponeret over, men det forsvandt nu godt nok ret hurtigt ;) disse to kødklumper var dog ikke i sous vide.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Peter106xs efter Aug 31, 2014, 20:40:04
Spændende!

Hvilken udskæring lavede du pulled beef af John?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jul 29, 2015, 19:04:18
Nå, så gav pumpen i mit hjemmebryggede setup op efter halvandet år. Om den var mæt af dage, om det er fordi den har lagt nede i vandet, så den har haft samme til tider høje temperatur som vandet eller om det er fordi jeg har ændret setup'et, så den skal trykke vandet op igennem en beholder hvor der er to varmelegemer, er et godt spørgsmål. Jeg tror på det sidste, da jeg kun har valgt en 6w pumpe.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: JC 206S16 efter Aug 10, 2015, 14:13:52
Hvis man skal have et "rigtigt" sous vide sæt, hvad skal man så gå efter? Dem herinde fra f.eks.: http://www.sousvide.dk/ (http://www.sousvide.dk/) ? Er totalt grøn, men det lyder spændende, med de muligheder det giver.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Aug 10, 2015, 14:27:47
Citat fra: "JC 206S16"
Hvis man skal have et "rigtigt" sous vide sæt, hvad skal man så gå efter? Dem herinde fra f.eks.: http://www.sousvide.dk/ (http://www.sousvide.dk/) ? Er totalt grøn, men det lyder spændende, med de muligheder det giver.
Det her synes jeg virker som et godt bud. Det der tiltaler mig, er at du ikke skal have en stor maskine til at stå, som bare fylder når den ikke er i brug.
http://www.homeshop.dk/sous-vide-og-vak ... akker.html (http://www.homeshop.dk/sous-vide-og-vakuum/obh-sous-vide-immersion-cooker-7946-vakuumpakker.html) Der får du både maskine og vakuumpakker.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 10, 2015, 14:47:26
Knudsens bud ser ikke dumt ud. Jeg vil bare sige at jeg er 100% tilfreds med min Anova, og kan ikke på nogen måde komme med et eneste negativt punkt at sige om den.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Wind Diesel efter Aug 11, 2015, 00:18:41
Bortset fra OBH.....  rip off kopi produkter, dårlig R&D og programmeret dårlig levetid - der kommer ALDRIG et OBH produkt i min husholdning igen....

ANOVA...  Er det 1. eller 2. generation du har nu ?
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Aug 11, 2015, 01:03:15
Citat fra: "Wind Diesel"
Bortset fra OBH.....  rip off kopi produkter, dårlig R&D og programmeret dårlig levetid - der kommer ALDRIG et OBH produkt i min husholdning igen....

ANOVA...  Er det 1. eller 2. generation du har nu ?
Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke kender til kvaliteten af den pågældende maskine...
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Aug 11, 2015, 07:25:31
Både min bror og jeg har Steba SV1 og OBH 7950 vakuumpakker, og er fint tilfredse, det fylder ikke mere end det kan stå på en hylde i et skab Der kan være de fleste udskæringer i SV og vakuumpakkeren kan også bruges til at svejse andre poser.

https://webshop.coop.dk/vare/steba-sous ... 1833301802 (https://webshop.coop.dk/vare/steba-sous-vide-tilbereder-sv1-6-liters-beholder/4011833301802)

http://www.elgiganten.dk/product/hushol ... akker-7950 (http://www.elgiganten.dk/product/husholdning/kokkenudstyr/OBH7950/obh-nordica-vakuumpakker-7950)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 11, 2015, 08:07:52
Citat fra: "Wind Diesel"
ANOVA...  Er det 1. eller 2. generation du har nu ?

Jeg er stadig på generation 1. Købte også 2'eren, men solgte den videre med det samme. Det giver ingen mening for mig at den skulle kunne gå på wifi, den skal jo blot stå og snurre ved samme temperatur hele tiden ;)
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 11, 2015, 08:08:45
P.S. Jeg ville aldrig kunne acceptere en sous vide med fast kar, men det kommer jo helt an på ens behov/ønsker.
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: sbo efter Aug 11, 2015, 08:13:09
I steba'en kan man tage karret op og smide i opvaskeren
Titel: Re: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Aug 11, 2015, 09:38:54
Citat fra: "sbo"
I steba'en kan man tage karret op og smide i opvaskeren

Det er mere den faste størrelse jeg opponerer imod, og da karret jo kun har forbindelse til rent vand, så er det ret nemt at holde rent uanset.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 27, 2016, 09:19:35
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Jun 27, 2016, 09:22:40
Jeg har ikke prøvet andre, men min Anova har endnu ikke skuffet, og jeg kan varmt anbefale den til alle.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 27, 2016, 12:57:58
Jeg har ikke prøvet andre, men min Anova har endnu ikke skuffet, og jeg kan varmt anbefale den til alle.

Nåede du også at bruge den nye model, inden du solgte den videre? den er så vidt jeg husker ikke lige så kraftig.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Jun 27, 2016, 13:05:35
Jeg har ikke prøvet andre, men min Anova har endnu ikke skuffet, og jeg kan varmt anbefale den til alle.

Nåede du også at bruge den nye model, inden du solgte den videre? den er så vidt jeg husker ikke lige så kraftig.

Nej, pakkede den ikke engang ud, wifi/bluetooth/knap så kraftig = 100% uinteressant, så den jeg har er stadig min favorit.

Jeg tvivler meget stærkt på at du vil kunne mærke noget negativt på den nye models lidt mindre power, jeg har i al fald ikke hørt/set nogen beklage sig over det nogen steder.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Knudsen-406 efter Jun 27, 2016, 13:20:09
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Er det ikke 149€?
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Jun 27, 2016, 13:37:25
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Er det ikke 149€?

Yup
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 27, 2016, 16:31:56
Er Anova fortsat det "rigtige" valg, hvis man ikke ønsker et stort kar?

Kan se de er begyndt at shippe fra Holland, med hollandsk moms på 21% - 149,- dollar med free shipping - det giver lige omkring 1.000,- kr.
Er det ikke 149€?

jo selvfølgelig, lille detalje ;-) - men forskellen er efterhånden ikke så stor - det er ca. 120 kr. mere.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Jun 27, 2016, 16:32:46
Til prisen er det en no-brainer, sæt i gang.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: DSL efter Jan 16, 2017, 11:41:29
Til dem der er forskrækkede over al den teknik der tilsyneladende skal til, vil jeg da lige supplere med min egen lavteknologiske sous-vide "opfindelse".
En flamingo-kasse med låg, påfyldt varmt vand fra hanen, og en vakuumpakket cuvette/culotte-steg direkte fra brugsens køledisk - så er man i gang :-)

Vil tro der kommer ca. 10 liter vand i kassen til at starte med

Vandets temperatur starter ved små 60 grader
Efter et par timer er temperaturen faldet til ca. 45 grader, og så hælder jeg en kedel kogende vand i, for at få temperaturen lidt op igen.

Hvis stegen kan ligge her i 4-5 timer er man godt hjulpet, og så er det bare at pakke den lune klump kød ud, krydre, og på en meget varm grill i ca. ½ time

Er temperaturen stabil - Nej
Er der cirkulation i vandet - Nej
Bliver naboen imponeret - Kun hvis han får lov at smage :-)

Man er selvfølgelig begrænset til det kød man kan købe i vakuumpakket form, og man kan ikke krydre/marinere før lige inden den afsluttende grillning, men det forbedrer alligevel oplevelsen markant..

Jeg tror dog jeg er klar til at indkøbe en vakuumpakker nu for at øge mulighederne..
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: DSL efter Mar 12, 2017, 21:20:40
Vakuumpakker er indkøbt, og de medfølgende poser snart brugt op.
Hvor køber I vakuumposer?
Det skal være dem med riller i det ene lag
Har kigget her, og det ser fair ud, men hvis nu man kan få dem til halv pris andre steder, så er det da værd at tage med :-)
https://www.vakuumpakker.dk/riflet-vakuumposer/vakuumposer-sous-vide-kol-frost/
Mærkeligt nok virker det til at det er væsentligt dyrere at købe dem i endeløse baner
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 16, 2017, 14:20:58
Så er der langt om længe landet en Anova på matriklen.

Kan se på deres hjemmeside, at de benytter en zip-bag - fungerer det ok, eller skal der en rigtig vakuumpakker til?

Noget bud på en god begynder ret at starte med?

Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Maj 16, 2017, 15:02:58
Der er mange der bruger en zip-bag, men jeg er nu mest fan af en vacuumpakker, da det er ret godt at marinere kødet under vacuum.

Culotte/cuvette er et godt sted at starte.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 16, 2017, 19:42:47
Der er mange der bruger en zip-bag, men jeg er nu mest fan af en vacuumpakker, da det er ret godt at marinere kødet under vacuum.

Culotte/cuvette er et godt sted at starte.

Ok, tror faktisk de gamle har en liggende i kælderen. Så skal jeg blot have købt nogle egnede poser.

Så tror jeg vi forsøger os med en culotte i weekenden  :045:
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 20, 2017, 20:39:50
Culotte er indkøbt. Lyder 54 grader og 8 timer rigtigt til 1,8 kg? Og en tur på grillen bagefter.

Tips til krydderier/urter er meget velkomne.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Maj 20, 2017, 22:37:39
Hvad kvalitet er kødet? Det har en del at sige mht tiden. Vi er ikke til helt rødt kød, så jeg bruger 1,5-2,5 grad højere, men det er jo smag og behag ;)
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 21, 2017, 08:19:42
Hvad kvalitet er kødet? Det har en del at sige mht tiden. Vi er ikke til helt rødt kød, så jeg bruger 1,5-2,5 grad højere, men det er jo smag og behag ;)

Det er ikke super kvalitet. Købt på tilbud i føtex.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Maj 21, 2017, 09:26:37
Jeg ville nok gå efter 10-12 timer så..
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 21, 2017, 09:37:06
Den er sat igang, så den må få det, den kan nå.

Men røg hurtigt ind i problemer i forhold til størrelsen på mine gryder, så den er kommet i i en plastik beholder - og jagten er gået ind på en kasse a'la Sahl
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 22, 2017, 09:25:24
Satte den til 55 grader, men skruede op til 56 i de sidste par timer. Resultatet blev, muligvis den møreste culottesteg, jeg nogensinde har smagt. Så super resultat - dog lige en kende for rød i den "tykke" ende. Den fik 8,5 time - og kan ikke lure om den skulle have haft længere tid, lidt højere temparatur, eller om det ene kan udligne det andet?

Kødet smagte lækkert og den rødeste del kom blot tilbage på grillen og fik lidt mere.

Nåede ikke at få fat i egnede vakuumposer, så den kom i stor zip-bag. Tror dog skal skal have fat i en ny vakuumpakker - de gamles er ret gammel og ku ikke suge særlig kraftigt.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Maj 22, 2017, 10:51:10
Temperaturen styrer hvor rødt det bliver, og tiden hvor mørt det bliver. Så skru lidt op for temperaturen næste gang ;-)
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Dalsgaard efter Maj 22, 2017, 13:16:26
Temperaturen styrer hvor rødt det bliver, og tiden hvor mørt det bliver. Så skru lidt op for temperaturen næste gang ;-)

Jeg vil nu nok mene at det er tiden der er den rette parameter af skrue på i dette tilfælde. Al den stund at det kun er den tykkeste del af kødet der er for rødt. Det tyder på at kødet her ikke har opnået helt samme temperatur som resten. Temperaturspredningen går meget langsomt på de sidste par grader, hvor der kun er er en temperaturdifferens på et par grader fra yderst til inderst. Og det er typisk kun et par grader der adskiller "perfekt" fra "for rødt" (personligt forstår jeg ikke den sidste der).
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Maj 22, 2017, 13:30:35
Temperaturen styrer hvor rødt det bliver, og tiden hvor mørt det bliver. Så skru lidt op for temperaturen næste gang ;-)

Jeg vil nu nok mene at det er tiden der er den rette parameter af skrue på i dette tilfælde. Al den stund at det kun er den tykkeste del af kødet der er for rødt. Det tyder på at kødet her ikke har opnået helt samme temperatur som resten. Temperaturspredningen går meget langsomt på de sidste par grader, hvor der kun er er en temperaturdifferens på et par grader fra yderst til inderst. Og det er typisk kun et par grader der adskiller "perfekt" fra "for rødt" (personligt forstår jeg ikke den sidste der).

Nej, det er ikke tiden, eller jo det er tiden på grillen efterfølgende som har været for meget. Farven på kødet fra tiden i sous vide kommer fra temperaturen, og vandets varmefylde er så stor at kødet meget hurtigt får samme temperatur hele vejen igennem.

Så temperaturen lidt op, og kortere tid på grillen (Måske skal grillen være meget varmere for at du føler det korrekt) efterfølgende, så har kødet samme temperatur hele vejen igennem, også på de tynde steder.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Dalsgaard efter Maj 22, 2017, 15:04:19
Temperaturen styrer hvor rødt det bliver, og tiden hvor mørt det bliver. Så skru lidt op for temperaturen næste gang ;-)

Jeg vil nu nok mene at det er tiden der er den rette parameter af skrue på i dette tilfælde. Al den stund at det kun er den tykkeste del af kødet der er for rødt. Det tyder på at kødet her ikke har opnået helt samme temperatur som resten. Temperaturspredningen går meget langsomt på de sidste par grader, hvor der kun er er en temperaturdifferens på et par grader fra yderst til inderst. Og det er typisk kun et par grader der adskiller "perfekt" fra "for rødt" (personligt forstår jeg ikke den sidste der).

Nej, det er ikke tiden, eller jo det er tiden på grillen efterfølgende som har været for meget. Farven på kødet fra tiden i sous vide kommer fra temperaturen, og vandets varmefylde er så stor at kødet meget hurtigt får samme temperatur hele vejen igennem.

Så temperaturen lidt op, og kortere tid på grillen (Måske skal grillen være meget varmere for at du føler det korrekt) efterfølgende, så har kødet samme temperatur hele vejen igennem, også på de tynde steder.
Jeg er ikke enig. Kød har en relativt dårlig varmeledningsevne, og på de sidste par grader, hvor der er en meget lille temperaturdifferens mellem kødets yderside/vandet og midten af kødet, vil varmeledningen være minimal, hvorfor det tager pænt lang tid at få de sidste par grader ind i centrum af kødet.

Nu er der jo stor forskel på hvad folk mener er "rødt", men jeg vil bestemt ikke mene at en culotte der er gennemvarmet til 56 grader kan karakteres som "rød".
Titel: Sous vide
Indlæg af: Skumle efter Maj 22, 2017, 20:07:47
49 grader = rare
54 grader = medium-rare
> 56 = dødsstegt
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Maj 23, 2017, 12:37:07
Jeg tvivler på at den er blevet gennemvarmet til 56 grader, da den blot var skruet derop i ca. 2 timer.

Kødet var det jeg vil kalde rare i den tykke del og medium-rare i resten. Passede egentlig fint til min smag, da det samtidig var super mørt. Men det var lidt til for meget til den røde side, for min kone og gæsterne. Men ikke mere, end lidt flere minutter på grillen gjorde udslaget.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: DSL efter Maj 29, 2017, 11:58:30
Jeg er ved at være moden til næste level i sous vide verdenen

Er der nogen der kender denne?
http://hvidevarer.bilka.dk/produkter/husholdning/koekkenmaskine/sous-vide/steba-sv50-sous-vide-cirkulator

Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 01, 2017, 10:54:06
Det har vist sig at være svært at finde en egnet isoleret kasse. Hvad bruger i andre? og hvor store beholdere bruger i?
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: John Sahl efter Jun 01, 2017, 11:39:10
Det har vist sig at være svært at finde en egnet isoleret kasse. Hvad bruger i andre? og hvor store beholdere bruger i?

Du kan ikke finde den magen til min mere, med mindre nogen sælger en brugt. De er udgået da værktøjet til at lave dem med er gået i stykker, og de kommer ikke på markedet igen.

Men, det behøver altså ikke være en isoleret kasse, det er bare mere lækkert.

Hvis du fylder varmt vand i kassen, så kan de klare rimeligt mange liter da det så mest er vedligehold. 30-40 liter er der vist mange der bruger.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 01, 2017, 23:31:59
Det har vist sig at være svært at finde en egnet isoleret kasse. Hvad bruger i andre? og hvor store beholdere bruger i?

Du kan ikke finde den magen til min mere, med mindre nogen sælger en brugt. De er udgået da værktøjet til at lave dem med er gået i stykker, og de kommer ikke på markedet igen.

Men, det behøver altså ikke være en isoleret kasse, det er bare mere lækkert.

Hvis du fylder varmt vand i kassen, så kan de klare rimeligt mange liter da det så mest er vedligehold. 30-40 liter er der vist mange der bruger.

Ok. Mener de skriver 19/20 liter - men læste et blogindlæg fra Anova, at man med en isoleret kasse godt kunne gå over 30 liter. Har fundet nogle thermo kasser på omkring 40 liter, men synes det måske er lige stort nok - også at have stående.

Har fundet denne, som dog er stor - men ikke umiddelbar til at få fat i, som privatperson. Multiline forhandler dem dog, hvis man kan handle gennem et firma - men til en helt vanvittig pris.

Tænker noget på mellem 20-30 liter ville være passende.
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Preben Kærsgaard efter Jun 02, 2017, 11:11:21
Hvad krav er der til kassen?
Hvis det ikke skal ligne en mill. Kan man så ikke købe sådan en her: https://justmore.dk/termoskumkasse-coolsafe-3-400x300x330mm-incl-laag-hvid
og ligge noget plastfolie i den?
Titel: Sv: Sous vide
Indlæg af: Castor efter Jun 03, 2017, 12:36:26
Hvad krav er der til kassen?
Hvis det ikke skal ligne en mill. Kan man så ikke købe sådan en her: https://justmore.dk/termoskumkasse-coolsafe-3-400x300x330mm-incl-laag-hvid
og ligge noget plastfolie i den?

Kan ikke åbne siden. Den skal i princippet blot ku tåle 60-70 grader i en del timer. Nogle kasser tåler f.eks. kun 40 grader og 40-70 i max 30 min. Dernæst skal den være vandtæt.