Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Blaahval

Sider: [1] 2 3 ... 29
1
Off-Topic / Sv: Wheeler Dealers
« Dato: Sep 21, 2021, 08:20:04 »
Shit...

Jeg mistede sgu lidt interesse for Wheelers Dealers efter Edd røg ud. Han har i øvrigt fået liv i sin YT-kanal nu, og jeg har hørt det er et kig værd.

https://www.youtube.com/c/eddchina

2
Off-Topic / Sv: Hvilket topnøgle sæt
« Dato: Sep 09, 2021, 12:26:29 »
Biltema er lidt en no-brainer for mit vedkommende, når de siger 10-års garanti så mener de det åbenbart. Jeg har fået helt nyt værktøjssæt efter flere år, bare fordi en bit har været knækket.

3
Off-Topic / Sv: Sommerferie i Berlin
« Dato: Jul 06, 2021, 07:49:01 »
Vi var også i Tyskland for en uge siden, (Neumünster Outlet + by) der sagde de at vi skulle bruge negativ test for at sidde inde. Det virkede som et ufravigeligt krav. Ved udeservering skulle vi udfylde en formular med vores informationer i forhold til evt. smittesporing. Mundbind på de fleste steder, og personer pr. m2 virkede også mere striks sådan løst baseret på øjemål. Vi måtte stå i kø udenfor et par butikker som ikke umiddelbart virkede specielt overrendt.


Så vidt jeg er informeret er alle berettiget til én gratis test om dagen, og jeg har ikke hørt at dette skulle være anderledes for turister/besøgende. Så jeg tror ikke der vil blive en udgift forbundet med at blive testet for jer, men det er jo stadig tid ud af kalenderen til at finde ud af hvor + evt. kø-tid.Vi havde snakket om en tur til Hamburg i denne eller næste uge, men blev enige om at vi simpelthen ikke gider som det er dernede pt. - vi venter til efteråret.

4
Tuning, Styling og ICE / Sv: Duft af ny bil
« Dato: Mar 15, 2021, 11:02:00 »
Den kommer slet ikke i nærheden af "ny bil" efter min mening, svigerfar havde dem konstant da han stadig pimpede smøger i sin bil. Men den er da bedre end andre Wunderbaum.  :grin:

5
Tuning, Styling og ICE / Sv: Duft af ny bil
« Dato: Mar 15, 2021, 08:20:22 »

Problemet er måske også lidt at "ny bil" er lidt svær duft at definere. Duften af frisk gummi er jo meget markant når man træder ind i et showroom og derfor nogle måske automatisk associere den med ny bil.


Men det er måske lidt voldsomt at købe nye dæk fra tid til anden bare for at tøffe rundt med dem i kabinen.  :cheesy:


Folks opfattelse af og forhold til duften/lugten er også lidt sjov. Jeg læste et sted at når der sælges en ny bil i Kina, vælger mange kunder af at få bilen professionelt renset for netop at få "ny bil-duften" væk, fordi mange derovre forbinder den med noget kemisk og usundt.

6
Tuning, Styling og ICE / Sv: Duft af ny bil
« Dato: Mar 10, 2021, 02:04:41 »
Jeg har engang hørt at det skulle hjælpe at køre rundt med et par nye dæk i kabinen i et par dage. Jeg aner dog ikke om det virker eller hvor længe det holder.  :grin:

7
Off-Topic / Sv: Hvilken stationcar?
« Dato: Jan 20, 2021, 13:03:15 »
Hvad med noget så kedeligt som en Golf igen hvis du har været tilfreds med den, eller er der også lidt i dig der ønsker at prøve noget nyt? Jeg har ikke tjekket priser, men jeg kunne forestille mig at man måske kunne lave en okay handel pt. nu hvor de nok gerne vil rydde lageret og fokusere på Golf 8. (Som jeg heller ikke er meget til, så forstår dig udmærket)

8
Off-Topic / Sv: El spørgsmål Dimmer
« Dato: Jan 04, 2021, 15:49:40 »

Jeg er ikke helt sikker på hvad det er du vil opnå, men Nordtronic relæerne som der bliver diskuteret, kan indsætte så de laver smart funktion + man kan styre dem fra en almindelig afbryder tilføjet en fjeder. Så kan du tænde, slukke og evt. dæmpe op/ned, hvis det er et dimmer relæ.
Med smart funktion kan du så lave scenarier, de skal dog aktiveres på smartphone/tablet eller zigbee/zwave tryk/sensor.
Jeg har en Samsung Smartthings Hub til at styre det hele, den tager alle mulige mærker af smarte ting, også Philips Hue, IKEA Trådfri osv. Jeg har ikke prøvet andre, men den virker til at være meget alsidig.


Det skal dog siges, at vil du have diskolys i 16 mio farver, så kommer du ikke udenom at skulle skifte pærerne. Lidl er dog begyndt at sælge deres egen serie af smarte pærer, til en noget mere spiselig pris.


Det var også et meget generelt spørgsmål, så din forvirring over mit formål er meget forståelig.  :smiley:

Det er såmen blot fordi vi enkelte steder i huset har nogle LED-plafonder, ligesom at jeg i min garage udelukkende har LED-lysarmaturer (8 stk. i alt), og her er der jo ikke rigtigt mulighed for at udskifte til en smart-pære medmindre alle lamperne skiftet. Det er ikke alfa-omega at få det med på Hue Bridgen, men der er da et par scenarier hvor jeg synes det kunne være brugbart. Derfor min tanke om man kunne skifte selve afbryderen med noget som gjorde at man kunne styre/programmere tænd/sluk af lamperne via Hue-appen. (Jeg har ikke behov for hverken dimming eller diskolys)


Jeg troede at jeg havde fundet en løsning da jeg så Sonoff havde lavet en Zigbee Switch, men det er åbenbart ikke den type Zigbee som Hue kommunikerer på. (https://sonoff.tech/product/zigbee-diy-smart-switches/basiczbr3)

9
Off-Topic / Sv: El spørgsmål Dimmer
« Dato: Jan 04, 2021, 12:50:38 »
Siden den her tråd er gået halvt over i Hue håber jeg dette spørgsmål er acceptabelt.  :smiley:


Kan man på nogen måde gøre en helt almindelig afbryder Hue-kompatibel? Altså efter samme princip som Philips Smart Plug, men blot som erstatning for en alm. lysafbryder så man slipper for at udskifte til Hue-pærer. Jeg synes at have søgt uden held.

10
Off-Topic / Sv: I øvrigt mener jeg... (Ny tråd)
« Dato: Jul 16, 2020, 12:21:52 »

Hej Preben,
Tusind tak for en virkelig udførlig gennemgang. Du nævner at relæet skal klikke, og det gør det netop ikke. Jeg havde også selv forventet et form for klik herfra. Signal-dioden lyser dog når jeg trykker på fjernbetjeningen, så den må modtage et eller andet signal. Jeg har været i fuld sving med prøvelampe og multi-meter, og jeg kan ikke få nogen som helst form for reaktion når jeg trykker på fjernbetjeningen nogle steder. (Andet end at den lille diode lyser)
Så kan der være tale om at signalet bliver modtaget, men det der evt. skal aktivere/deaktivere forbindelserne derefter er defekt?


Jeg fandt denne video. Prøv lige at følge den.


https://youtu.be/3P_ArjegNZw


Det er ikke verdens mest intuitive dims, du har fundet...
Det ser ikke ud til at dioden viser at den har modtaget et signal fra fjernbetjeningen, når først den er i “operations-mode”..
 


Haha, absolut ikke. Det er typisk Kina-elektronik som absolut ikke er mere værd end den tyver som jeg har betalt.  :cheesy:


Jeg tror der er et eller andet med forbindelsen til fjernbetjeningen. I flere videoer hører man tydeligt et klik når man trykker, som du også mener at relæet burde sige, men min enhed siger intet. Jeg har også prøvet en vejledning til at genoprette forbindelsen til fjernbetjeningen uden synlig held.

11
Off-Topic / Sv: I øvrigt mener jeg... (Ny tråd)
« Dato: Jul 16, 2020, 09:19:36 »
Hej Preben,


Tusind tak for en virkelig udførlig gennemgang. Du nævner at relæet skal klikke, og det gør det netop ikke. Jeg havde også selv forventet et form for klik herfra. Signal-dioden lyser dog når jeg trykker på fjernbetjeningen, så den må modtage et eller andet signal. Jeg har været i fuld sving med prøvelampe og multi-meter, og jeg kan ikke få nogen som helst form for reaktion når jeg trykker på fjernbetjeningen nogle steder. (Andet end at den lille diode lyser)


Så kan der være tale om at signalet bliver modtaget, men det der evt. skal aktivere/deaktivere forbindelserne derefter er defekt?

12
Off-Topic / Sv: I øvrigt mener jeg... (Ny tråd)
« Dato: Jul 16, 2020, 08:31:32 »
Tak for hjælpen I to, men jeg kan slet ikke få den til at makke ret. Og det her er med en prøvelampe, og ikke ledningerne fra porten. Jeg er sgu lidt i tvivl om den er defekt, har prøvet en lang række kombinationer uden held.  :huh:

13
Diverse / S: Ubiquiti AP AC-LR
« Dato: Jul 16, 2020, 08:28:58 »
Jeg blev aldrig venner med Ubiquiti, så overstående sælges. Er nulstillet og klar til brug. Købt sidste efterår.


Den har et par små pletter (ikke fysiske skader) efter at have hængt på et beskidt loft, men det kan muligvis tages med lidt rengøringsmiddel.400 kroner plus porto

14
Off-Topic / Sv: I øvrigt mener jeg... (Ny tråd)
« Dato: Jul 15, 2020, 15:12:39 »

Simpelt spørgsmål til dem der har forstand på elektronik: Vi har en gammel garageportåbner hvor fjernbetjeningerne er trætte og i øvrigt fylder en krig. Åbneren virker dog perfekt. Vi havde egentlig snakket om en helt ny åbner, men så faldt jeg over denne dims på et loppemarked til en tyver og tænkte den måske kunne bruges til formålet. Min plan var at tilslutte den til den manuelle portåbner på væggen, som bare er to ledninger der åbner/lukker porten i det øjeblik man trykker på knappen og de kortslutter. Såre simpelt.


Men jeg kan sgu ikke helt greje om det er muligt, og hvordan det i så fald skal tilsluttes. Jeg tilslutter strøm til de to til højre, og power-indikatoren lyser. Trykker man på fjernbetjeningen så lyser signal-indikatoren også. Men hvordan skal resten tilsluttes, og er det overhovedet muligt? Jeg synes ikke helt jeg kan få det til at makke ret. Måske det bare slet ikke er muligt?15
Off-Topic / Sv: Nybyg
« Dato: Jul 02, 2020, 22:10:17 »
Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man med respekt for sig selv kan levere sådan et resultat. Det er jo ikke engang noget der sparer tid (ikke at det er en undskyldning, men det ville da trods alt give lidt mening for en presset håndværker), det er jo bare ren sjusk.

Sider: [1] 2 3 ... 29