Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - LasseRino

Sider: [1]
1
Off-Topic / Hvem ved noget om elbiler og deres forbrug?
« Dato: Maj 15, 2021, 21:45:22 »
Jeg arbejder på Islands Brygge og bor i Vallensbæk, det vil sige jeg har 20 km på arbejde. Da jeg ikke kan få en fast parkeringsplads hedder det gadeparkering til 120 kr. om dagen. Lige nu kører jeg med S-tog og cykel og det gør mig ikke lykkelig.

Jeg har en gammel Saab fra slut 2002 der begynder at kræve sit i form af vedligehold og den er heller ikke helt billig i afgift. Vi har en Seat Leon til langtur og campingvogn.
Jeg tænker at Saab'en skal udskiftes med en Nissan Leaf model hyttesko. De kan fås mellem 70-80.000 for en model 2014-2015. Det giver gratis gadeparkering i Kbh. Jeg sidder alligevel i kø hele vejen til bryggen så de 12 sekunder fra 0-100 er lige meget. Ejerafgift er 660 kr og en bekendt kan give en fornuftig pris på en ladestander. Hvis den kan køre 100 km på en opladning passer det fint med de ture Saab'en kører i dag. Men hvad koster det at køre i den? Jeg er ude efter den rene forbrugspris, alt hvad jeg finder på nettet er med afskrivninger, renter og værditab. Jeg vil bare gerne vide hvad det koster at køre i den.

Jeg kan lease en elbil for +2000 kr, men det er lidt for tungt på budgettet da vi kan betale en Leaf kontant og kun skal tænke på forbrug.

Hvad siger panelet?

2
Off-Topic / Hvilken PC skal min søn have i julegave?
« Dato: Nov 07, 2017, 17:42:06 »
Kære Dr. Hi-Speed

Min søn går i 3. klasse og skal til at bruge PC i skolen til foråret. Vi har derfor besluttet at han får en bærbar i julegave så han kan lære lidt om Windows og programmer...

Det bliver en skolecomputer så der skal køres office og internet og måske et simpelt spil, f.eks Minecraft. Jeg ved intet om hvad man skal have da jeg er vant til at mine egne arbejdscomputere er rasende dyre pga. 3D programmer. Så hvad skal jeg gå efter? Skærm på +/- 15 tommer let og robust. Jeg har år tilbage haft en del Lenovo PC'er der har tålt hvad som helst, jeg synes de hed T-et eller andet. Kan man få noget lignende hvis vi kigger på brugte? Jeg vil hellere købe en god brugt end jeg vil åbne papæsker, gerne på refurb.

Budget 3-3.500 kr.

Lad IT-nørderne komme med deres bud

3
Min bror og svigerinde har ovenstående bil, 2011 eller 2012, det er den faceliftede model. Jeg har for nemheds skyld kopieret svigerindens beskrivelse af symptomer for at få lidt input. Jeg har ikke selv set bilen endnu. Sagen er at den lokale mekaniker sagde at det var defekt udrykkerleje hvilket jeg overhovedet ikke kan forestille mig er problemet. Han ville skifte kobling, udrykkerleje og svinghjul.

Kom frisk med bud, her er beskrivelse:

"Hej Lasse.
Nu har vi begge kørt en længere tur i bilen.

Det er muligvis 2 forskellige "lyde".
Uanset hvad, forekommer det lidt diffust.

Den ene lyd:
Kommer primært når bilen er blevet varm, dvs. Ca 90 grader varm.
En meget skinger, nærmest skrigende lyd, primært ude fra højre side af bilen. Det er ikke til at sige med sikkerhed, om det er fra det ene hjul eller begge.
Umiddelbart kommer lyden oftest når jeg drejer let til højre. Men den kan også komme af og til, når jeg drejer til venstre eller kører ligeud.
Ligeså har det intet at sige, hvilke pedaler jeg træder på.
Slipper jeg alle pedaler og lader den køre ligeud, kan den sommetider også være der.
Lyden er ikke konstant. Den kommer diffust og kun periodevis.

Den anden lyd:
Den kan komme når bilen er ca 70-90 grader varm.
Den er mere hvislende/fløjtende.
Den kan komme når jeg "pumper" lidt på bremsen, uden at træde den i bund.
Ligeså kan den komme ved en lettere hård opbremsning (med 10-20 km/timen).
Vi fornemmer at den har en eller anden sammenhæng med bremsen/bremsepedalen"

Hvad siger panelet?

4
Off-Topic / Nogen der har været på Sicilien? Input søges
« Dato: Feb 26, 2016, 13:32:32 »
Vi har købt biletter til sommerferie på Sicilien, det bliver dejligt. Dog mangler vi lidt input til hvor vi skal bo. Jeg vil finde noget Air BnB (hoteller lugter for meget af arbejde) så det er mest input til områder der er interessante.

Vi skal være der 10 dage og jeg tænker nogle dage i nærheden af Etna, Taormina osv. men hvad så bagefter? Det skal være i nærheden af en fornuftig badestrand og lidt by hvor der kan foetages indkøb, og ellers er der blot afslapning på programmet. Det må gerne være væk fra de værste turistfælder.

Hvem ved noget?

5
En del af familien ønsker billeder i fødselsdagsgave. Fruen har fundet rammer og nu skal der fremkaldes billeder i anstændig kvalitet. Men...

Hvilken størrelse skal man fremkalde, for jeg kan ikke finde noget der passer. Kan det virkelig passe at man skal skære billederne til i hånden for at få dem til at passe? Skal man beskære/resize dem i det billedredigeringsprogram jeg ikke har? Jeg synes det virker ret usmidigt. Rammerne er i størrelser 28X24 cm, 12X17 cm (passepartout) og 13X18 cm.

Jeg har læst at størrelsen er afhængig af kamera, men det er både snapshots med lommekamera og fotograf billeder med spejlrefleks... Jeg savner et lille øjeblik de begrænsede muligheder med 35 mm.

Hvad gør jeg?

6
Stillingerne er slået op internt og vil nok blive revet væk. Smid mig en PB med mail, så kan jeg sende et opslag, men vær hurtig.

Sider: [1]