Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - sgatke

Sider: [1] 2
1
Off-Topic / 3D printer?
« Dato: Apr 01, 2021, 14:09:22 »
Jeg havde et lille uheld med skruetrækker-holderen der sad på min værktøjsvæg. Den lille tap der holder den fast, er knækket i den ene side.
Væggen er fra Harald Nyborg og eneste måde at få en ny holder er tilsyneladende at købe en helt ny væg, incl tilbehør.
Jeg overlever nok de par hundrede kroner men kom til at tænke på om her mon er en med en 3D printer og om det overhovedet kan betale sig at printe sådan en dims selv?
Den måler ca 22x8 cm.

Er det smartere bare at købe nyt, eller kan det for en billig penge lade sig gøre at printe noget lignende?

Hvor besværligt er det at tegne sådan en, eller findes der allerede 3D tegninger til sådan noget?


2
Off-Topic / Privatsalg af bil?
« Dato: Jan 19, 2021, 15:44:29 »
Jeg kigger på ny bil og skal i den forbindelse af med den gamle.
Forhandlerne virker dog ikke specielt interesseret i brugte biler, hvorfor jeg overvejer at sælge bilen privat.
Men, jeg tror det er 20+ år siden jeg sidst har solgt en bil selv, så hvordan gør man i dag?


Jeg er med på at oprette en annonce hist og her, men jeg kunne godt bruge lidt erfaringer fra jer der "ofte" gør sig i bilsalg.
Hvordan undgår man at blive snydt? Hvad gør I med prøvekørsel, er I altid med i bilen? Hvordan overføres pengene så man sikrer sig imod snyd? Hvordan gør man med slutseddel og omregistrering i dag? I gamle dage kan jeg huske man lavede en lap papir hvor der stod "købt som beset". Gør man stadig det?
I korte træk er det en slags bilsalg for dummies jeg søger :-)


Er der nogle herinde fra som savner en velholdt pendlerbil? Der er tale om en Mazda 6 sedan 2.2 diesel fra 2015 (2016 model). Den har lige rundet 115.000 km så den har formentlig masser af gode kilometer i sig endnu, for den med det rette kørselsbehov. Send mig en PM for detaljer, billeder med mere hvis du er interesseret.

3
Off-Topic / Xiaomi robot støvsuger
« Dato: Sep 24, 2020, 09:40:07 »
Vi har en iRobot støvsuger på første sal i vores hus. Vi er dog lidt trætte af den manglende intelligens i den, da den kører fuldstændig random og bliver ved indtil batteriet skal lades op.
Vi overvejer derfor en ny robotstøvsuger og jeg har hørt godt om Xiaomi modellerne.
Så vidt jeg husker, er der et par stykker herinde som allerede har stiftet bekendtskab med Xiaomi støvsugere.
Jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber let kan besvares.


1) Der er vist nok 3 S6 modeller, men jeg har svært ved at lure forskellen på dem. S6, S6 Pure og S6 MaxV. Vi har behov for at den kan navigere mellem tre værelser (soveværelse, repos og datterens værelse). Der er naturligvis forskellige forhindringer som seng, skabe og trappe, og så er der trægulv i to af rummene og gulvtæppe i det sidste. Umiddelbart tænker jeg at den almindelige S6 er fin til det behov, men hvis jeres praktiske erfaringer siger noget andet...


2) Ud fra de tests jeg har læst, ser det ud til at robotten kører rimelig systematisk (i modsætning til vores iRobot som kører totalt random). Jeg tolker det som at Xiaomi ikke kører bevidstløst indtil den skal lades op, men at den planlægger en 'intelligent' rute. Er det korrekt forstået?


3) En S6 er app-styret, men jeg husker noget med at der var to forskellige apps. Hvilken en skal man bruge, og er app'en brugbar til andet end bare start/stop? Vi har ikke behov for stemmestyring, men det vil være rart let at kunne styre om den skal tage datterens værelse med i rengøringen eller om det skal springes over, f.eks. hvis der er legetøj ud over det hele :-)


Tak for hjælpen.

4
Off-Topic / Sonos?
« Dato: Jan 25, 2020, 12:42:54 »
Hej Hi-Speed


Vi har her i husstanden brugt Sonos i en del år. Ikke til Film-lyd i stuen (her har vi et rigtigt surround-anlæg), men til musik stort set alle andre steder i huset, p.t. 5 rum.
Som nogle af jer måske har set, har Sonos sendt en mail til kunder med 'forældede enheder', hvor de advarer om at disse ikke længere vil modtage opdateringer og derfor på sigt vil blive ubrugelige. Denne besked medførte et bombardement af vrede beskeder rettet mod Sonos (på internet-sprog en shitstorm) og de har delvist trukket udtalelsen tilbage - og endda sendt endnu en mail til kunderne med en personlig forklaring fra deres CEO.


Det er jo logisk nok at enheder som indeholder (mere eller mindre avanceret) software, på et eller andet tidspunkt vil nå et punkt hvor de ikke længere vil modtage opdateringer. Jeg synes dog at når man sælger et 'premium produkt' (sådan karakteriserer jeg Sonos produkterne), så har man også en forpligtelse til at holde dem kørende i relativt lang tid - eller i hvert fald ikke forsøge at tvinge kunderne over på nyere generationer uden videre.
Vi har jo set noget i samme stil fra producenterne af mobiltelefoner, hvor det flere gange har været fremme at Apple med vilje gør ældre telefoner langsommere, og jeg er næppe den eneste der tror at tilsvarende også gør sig gældende fra konkurrenter som f.eks. Samsung.


Spørgsmålet er, hvor grænsen går for hvornår det er rimeligt at man som producent stopper med at supportere et produkt? I eksemplet med telefonen, kan man jo trods alt stadig bruge telefonen, men hvis Sonos stopper med at supportere f.eks. Spotify eller intune radio fordi det kræver en mindre opdatering af softwaren på en ældre højttaler, så bliver enhederne i praksis ubrugelige. En opdatering i denne forstand kunne jo sagtens være udskiftning af et nødvendigt certifikat, og ikke noget der ville kræve omskrivning af decideret kode.


Personligt synes jeg Sonos har trådt over grænsen her, og jeg må nok erkende at den store tillid jeg har haft til dem ret hurtigt smuldrede.
Jeg er derfor så småt begyndt at overveje alternativer, som f.eks. HEOS.
Er der nogen der har erfaring med HEOS systemer? Fungerer det lige så godt som Sonos, og er lyden lige så god? Et alternativ til Sonos skal helst have en høj WAF, ellers bliver jeg aldrig tilgivet af den langhårede :) Det vil sige at den app man benytter til daglig, gerne skal være let og simpel at bruge - uanset om man lytter til radio, Spotify eller et lokalt musikbibliotek på en NAS.

5
Off-Topic / Hvilken ringeklokke?
« Dato: Dec 30, 2019, 09:32:27 »

Vi skal have nye ringeklokker til vores hus, men jeg synes ikke jeg kan få Google til at ramme de rigtige enheder så nu prøver jeg her :)


Vi har to hoveddøre som begge benyttes, og kunne derfor godt tænke os en ringeklokke med to tryk (et til hver dør) og kun én klokke (baseenhed).
Der er intet behov for video.
Det må gerne være dørtryk som man ikke får ondt I øjnene af at kigge på - altså gerne noget som ikke bare er "billigt plastic lort". (det må gerne være billigt, og også gerne plastic, men det må gerne se pænt ud).


Er der mon nogen herinde som kan anbefale et eller andet smart?

6
Diverse / S: Logitech G25 rat- og pedalsæt
« Dato: Jul 23, 2019, 13:05:41 »
Hej Hi-Speed


Da jeg langt om længe har købt mig et sæt fra Fanatec skal jeg af med mit trofaste Logitech G25 rat- og pedalsæt.
Det er brugt i perioder, men har som oftest ligget i en papkasse på kontoret. Jeg kan ikke huske hvornår det er fra, men det har en del år på bagen. Det har i hvert fald været brugt til rFactor (1'eren) og til noget online klassiker-race vist nok med nogle gutter herindefra. Sættet fungerer stadig fint og jeg har ikke bemærket nogen skavanker på det.


Det er for nyligt (i starten af året) testet på Windows 10 og kører uden problemer når man installerer Logitech Gaming Software (tror jeg nok det hedder) som indeholder driverne.


Jeg synes ikke jeg kan finde vanvittig mange af dem til salg på nettet i dag, men Amazon.de har dem brugt fra 189€ - hvilket jeg synes lyder HELT i hegnet. [size=78%]https://www.amazon.de/Logitech-G25-Racing-Wheel-Lenkrad/dp/B000H9HNHM?ie=UTF8&tag=googdemozdesk-21&hvadid=329465900768&hvpos=1t2&hvnetw=g&hvrand=3990020821832046853&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=b&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9048951&hvtargid=dsa-19959388920&ref=pd_sl_951adddyqi_e&language=en_GB[/size]


Jeg forestiller mig en pris omkring 600,- kr. afhentet. Jeg vil helst slippe for at sende det. Sættet kan afhentes i Viby Sjælland eller Tåstrup. Alternativt er jeg relativt ofte i Aarhus/Aalborg så hvis du er interesseret kan vi sikkert finde ud af noget.


Er der nogen der kan bruge et rat- og pedalsæt?

7
Off-Topic / Varmepumpe (luft-til-luft) og montering
« Dato: Maj 06, 2019, 19:54:06 »
Vi overvejer at købe en varmepumpe til huset. Specifikt har vi kig på en Panasonic HZ25UKE.
Er der nogen som har erfaringer med varmepumper? Kan det betale sig?
Vi har ca 200m2 bolig fordelt på 2 plan. Pumpen skal sidde i stueplan.
Primær varmekilde er et nyere gasfyr.

Dernæst, hvem hulen skal man købe igennem og få til at montere? For mig virker energibranchen som det rene Klondyke og troværdigheden virker generelt lav.
Hvem kender en god montør som man kan stole på?

8
Off-Topic / IKEA Trådfri smart pærer?
« Dato: Okt 31, 2018, 20:22:20 »
Er der nogen der har erfaring med IKEAs smart pærer?
Jeg har købt en håndfuld af dem, og de fungerer sådan set fint nok. Jeg synes bare styringen af dem er lidt mangelfuld.
F.eks. har vi nogle lamper i indkørslen som jeg har sat timer på. Men, jeg kunne godt tænke mig at differentiere afhængigt af tidspunkt. 17-23 fuldt blus, 23-06 halvt blus og 6-8 trekvart blus på.
Lige nu kan jeg kun tænde eller slukke med timeren og ikke vælge ‘stemning’.

Kan det eventuelt gøres ved hjælp af integration til Apple Homekit eller tilsvarende på Android?

9
Off-Topic / Ny hoveddør, hvorfra?
« Dato: Okt 25, 2018, 20:47:13 »
Vi overvejer at udskifte hoveddøren i huset med en ny. Men vi er meget i tvivl om hvor vi skal købe den.
Det trækker en del fra den nuværende dør, så det er vigtigt for os at den vi køber er tæt og relativt godt isoleret.
Er der nogle anbefalinger til hvor vi skal bestille den fra?

Tillægsspørgsmål: Hvor lang tid tager det for en tømrer at skifte en hoveddør?

10
Off-Topic / Vinterdæk, hvilke kan anbefales?
« Dato: Sep 29, 2018, 16:06:06 »
Jeg kom lige i tanke om at jeg skal have nyt gummi på mine vinterhjul.
Jeg har kørt med Bridgestone Blizzak LM 225/45/R18 og har egentlig været ok tilfreds med dem, både hvad angår slid og dækstøj.
Men hvad siger Hi-Speed?
Blizzak’erne står til ca. 1.175 kr stykket. Findes der andre anbefalelsesværdige vinterdæk til billigere penge?

11
Off-Topic / Har vi en murer lidt syd for Roskilde?
« Dato: Maj 27, 2018, 15:13:36 »
Vi vil gerne blænde en bryggersdør og i stedet få sat et lille vindue i muren.
Vi har dog ikke stort held med at finde en (pålidelig) murer i området (Viby Sjælland).
Er der mon en murer på Hi-Speed der opererer i området og som vil og kan påtage sig opgaven?

Vi skal have hjælp til at finde de rette sten og til at få blændet hullet efter bryggersdøren.

Naturligvis mod betaling.

12
Off-Topic / Renovering af fælge?
« Dato: Feb 26, 2018, 22:00:07 »
Hej Hi-Speed panel
Jeg har et sæt 18” fælge som jeg i flere år har brugt til vinterdæk.
De ser efterhånden noget kede af det ud, så jeg overvejer om de skal renoveres.
Jeg tænker noget sandblæsning eller lignende efterfulgt af en gang maling/lakering.
Men hvad koster sådan en omgang og kan det betale sig?
Hvor får man det lavet? Gerne på Sjælland.


13
Off-Topic / LED-lygte?
« Dato: Dec 05, 2017, 08:59:29 »
Hej Hi-Speed panel


Min far ønsker sig en LED lygte i julegave.
Jeg har selv en lækker lygte fra Wolfeyes, så vidt jeg husker ca. 700 lumens. Den er vildt lækker, men også noget pebret i pris. Wolfeyes tager 1.300 kr. for modellen med oplader.
http://www.wolfeyes.dk/genopladelige-lygter/led-lygte-saet-wolf-eyes-t3-ii-digital-1400-lumens-6079


Der findes tonsvis af billige LED lygter, men hvis nu jeg gerne vil købe en som ikke er Kina-kvalitet men stadig godt vil have en der er lidt billigere end den fra Wolfeyes, hvad skal man så gå efter?


Det skal være en relativ lille lygte, dvs. vi snakker ikke den store Maglite med 6 store batterier i :-)
Den må også meget gerne være genopladelig, og i rimelig god kvalitet.
Har panelet nogle anbefalinger?

14
Off-Topic / Det nye Top Gear?
« Dato: Maj 31, 2016, 09:46:25 »
Det nye Top Gear show med Chris Evans og Matt Leblanc er startet og jeg kan fornemme at det får lidt blandede anmeldelser på nettet.
Jeg er dog stadig nysgerrig og kunne godt tænke mig at se det.
Hvordan ser man det i DK? Har Netflix de nye afsnit, eller er det kun de gamle afsnit de viser?


Er der nogle af jer der har set det?

15
Off-Topic / Hvordan er det nu med trykflasker?
« Dato: Okt 05, 2015, 13:26:10 »
Forleden dag talte jeg med nogle af mine venner som jeg dykker sammen med.
Snakken faldt på vores luftflasker og om hvorvidt det er lovpligtigt eller anbefalelsesværdigt at have et 'Trykflasker - Fjernes ved brand'-skilt på døren til hvor de opbevares.

Flaskerne er typisk 15 liter/ 230 bar.
Er det en kategori hvor man skal (eller bør) have sådan et advarselsskilt hængende på et udefra-synligt sted?

Sider: [1] 2