Forfatter Emne: Sous vide  (Læst 58329 gange)

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #30 Dato: Dec 22, 2013, 14:45:50 »
Har nu forsøgt med et indsats låg i 50mm flamingo og med termostaten sat på 55,8 i både indkobling og udkobling, svinger temperaturen mellem 55,6 og 57,5. Og afkølingshastigheden er nedsat.

____________________
One SV - Tapatalk2
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4447
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #31 Dato: Dec 22, 2013, 16:15:58 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Har nu forsøgt med et indsats låg i 50mm flamingo og med termostaten sat på 55,8 i både indkobling og udkobling, svinger temperaturen mellem 55,6 og 57,5. Og afkølingshastigheden er nedsat.

____________________
One SV - Tapatalk2
Så mangler du bare at få smidt noget kød i bad, så du kan teste om ikke det bliver perfekt, til trods for lidt svingende temperaturer.
Bare du sørger for ikke at ramme over dit target, så går det ikke helt galt. :-)
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #32 Dato: Dec 29, 2013, 14:51:26 »
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?

____________________
One SV - Tapatalk2
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2619
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #33 Dato: Dec 29, 2013, 20:06:25 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?

____________________
One SV - Tapatalk2


Eneste jeg vil tilføje er at jeg synes det er en god ide at smide krydderier og en god klar smør i posen når du vacuumpakker. Giver god smag til kødet og god fond til sovsen :)

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sv: Sous vide
« Svar #34 Dato: Dec 30, 2013, 11:22:49 »
Citat fra: "Skumle"
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er der indkøbt et stykke oksetyndstegsfilet på 1600g til nytårsaften. Jeg kan læse mig frem til at den skal have 11 timer ved 57°. Nogen tilføjelser, tips og tricks til det?
Eneste jeg vil tilføje er at jeg synes det er en god ide at smide krydderier og en god klar smør i posen når du vacuumpakker. Giver god smag til kødet og god fond til sovsen :)
Så er kødet vakuum pakket.
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #35 Dato: Jan 02, 2014, 17:26:40 »
Nå, jeg må vel hellere komme med en update. Den skulle jo have 11 timer ved 57 grader og det fik den sådan set også. I starten var det lidt svært at holde temperaturen stabilt, nok fordi vand og steg skulle ramme samme temperatur, så i den første stykke tid, overvågede jeg den og slukkede på frituren, når jeg synes at temperaturen blev lidt for spændende. Den startede med at svinge mellem ~55 og 60 grader, hvor jeg havde sat den tænde og slukke ved 56 grader. Da den havde stabiliseret sig, satte jeg temperaturen til 55,5 grader og der svingede den mellem 55,3 og 58 grader, hvilket må være acceptabelt. Den fik lige nogle minutter på en varm grill efterfølgende. Den havde fået en blanding af salt og peber og nogle gode klatter smør. Resultatet blev rigtigt godt, det er i hvert fald ikke sidste gang det skal laves, dog tror jeg også at jeg gir det nogle hvidløg næste gang. Men tror til gengæld heller ikke at det er for tit man skal lave det, for så går spændingen lidt af det..
Start

Efter knap 7 timer

Efter 11 timer, inden en tur på grillen

Efter en tur på grillen og udskåret

Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #36 Dato: Jan 02, 2014, 17:28:21 »
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #37 Dato: Jan 12, 2014, 20:48:30 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4447
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #38 Dato: Jan 12, 2014, 20:55:33 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Jeg har ofte haft tanken, men tror det bliver svært at få den rette smag.
Men på den anden side set, det kan ikke være værre end at lave den i ovnen. :-)
Hører gerne om resultatet. ;-)
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6482
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #39 Dato: Jan 12, 2014, 21:14:10 »
Kunne man ryge/røge den først..?
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #40 Dato: Jan 12, 2014, 21:19:26 »
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Citat fra: "Knudsen-406"
Nogen der har lavet PP sådan? Jeg skal i hvert fald prøve det.. :)
Slet ingen der har haft tanken?
Jeg har ofte haft tanken, men tror det bliver svært at få den rette smag.
Men på den anden side set, det kan ikke være værre end at lave den i ovnen. :-)
Hører gerne om resultatet. ;-)
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Citat fra: "Peter106xs"
Kunne man ryge/røge den først..?
Som jeg kan læse mig frem til, så giver man den rub, vakuumpakker den, i køleskabet og så i bad dagen efter. Og så får den lige en tur på grillen til sidst..
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4447
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #41 Dato: Jan 12, 2014, 22:09:25 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Sådan, du går all-in. :-)
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sv: Sous vide
« Svar #42 Dato: Jan 12, 2014, 23:50:35 »
Citat fra: "Henning Jørgensen"
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg har netop i dag bestilt to dyppekogere og en akvariepumpe så jeg kan lave det i lidt større skala, mangler blot en flamingokasse og en plastikkasse.
Sådan, du går all-in. :-)
Frituregryden er bare for lille.. ;)

_______________________
Galaxy Tab - Tapatalk2
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

sbo

  • Übermizzar
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 1616
  • Karma: +1/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #43 Dato: Jan 15, 2014, 15:09:08 »
Hvilken vakuumpakker er hot / not ?

Der er jo mange at vælge imellem..
Mvh/  Steffen Olesen

OBS : Dette indlæg er afsendt fra min stue ved brug af min stationære computer fra 2005 der vejer 20 kg og er tilsluttet World Wide Web via kabel

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #44 Dato: Jan 16, 2014, 16:50:55 »
Ind til videre har jeg ingen erfaring med vakuum pakker, da jeg har fået pakket ude i byen. Men det var en OBH, der synes at klare opgaven fint.

Men jeg bestilte jo en akvariepumpe til mit projekt, men fik dog bange anelser, som desværre holdte stik, mens jeg ventede på pumpen: kunne den holde til temperaturen i badet? Max 35 grader kunne den holde til iflg. manualen.. Så, er der nogen der kan komme med et input til en anden pumpe? Og husk, vi snakker ikke om en guldbelagt pumpe, da det jo kun er et hobby projekt.. ;)
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.