Forfatter Emne: Sous vide  (Læst 58331 gange)

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6729
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #15 Dato: Aug 07, 2013, 22:47:19 »
Citat fra: "John Sahl"
Ser sgu godt ud!


Enig :-)
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær

Kiil

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4282
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.rallyshop.dk
Re: Sous vide
« Svar #16 Dato: Aug 11, 2013, 23:07:44 »
Var i lige Lidl her til aften og fik købt mig en kødhenkoger. Der kan altså være en ordentlig steg i den gryde, slap af den er stor :-)
/peter

Forbudtadresse.dk - jeg forhandler ikke små sko.
NU med officiel "Boardadvarsel udstedt"!

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2619
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #17 Dato: Aug 12, 2013, 06:36:18 »
Havde 8 kg i gryden i lørdags - Intet problem

ajacobsen

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 260
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #18 Dato: Aug 12, 2013, 07:24:34 »
Nogle gode sider om emnet eller jeres tip og tricks....

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2619
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #19 Dato: Aug 12, 2013, 07:43:30 »
Her er lidt om emnet http://www.sousvide.dk/hvad-er-sous-vide/

Ellers er der en del tråde på grillguru.dk

Hasp

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3087
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #20 Dato: Aug 12, 2013, 08:17:51 »
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:eiwgv42q]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:eiwgv42q]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:eiwgv42q]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:eiwgv42q]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D

Kiil

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4282
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.rallyshop.dk
Re: Sous vide
« Svar #21 Dato: Aug 12, 2013, 09:42:01 »
Citat fra: "Hasp"
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:iixzqsrd]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:iixzqsrd]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:iixzqsrd]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:iixzqsrd]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D

Det er også ca. samme størrelse :-)
/peter

Forbudtadresse.dk - jeg forhandler ikke små sko.
NU med officiel "Boardadvarsel udstedt"!

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4447
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #22 Dato: Aug 12, 2013, 11:49:17 »
Citat fra: "ajacobsen"
Nogle gode sider om emnet eller jeres tip og tricks....
http://www.sousvidemaster.dk/
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Skumle

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 2619
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://dk.linkedin.com/in/allannordahl/
Re: Sous vide
« Svar #23 Dato: Aug 12, 2013, 13:29:39 »
Citat fra: "Hasp"
Citat fra: "Skumle"
Vakuumpakket med salt,peber,smør og en smule hvidløgspulver.
[attachment=1:3qw53azm]ImageUploadedByTapatalk1375877358.775327.jpg[/attachment:3qw53azm]
Efter ca 3 timer:

[attachment=0:3qw53azm]ImageUploadedByTapatalk1375877460.720059.jpg[/attachment:3qw53azm]

Smider den på grillen omkring kl. 18 så har den fået 8 timer ved 56 grader.

Dit sidste billede ligner lidt at den ligger i toiletkummen  :-D

Damn du har afsløret mig!

Kiil

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4282
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.rallyshop.dk
Re: Sous vide
« Svar #24 Dato: Sep 07, 2013, 23:15:32 »
Nå nu fik jeg afprøvet mit indkøb, og det gik over al forventning :-)

900g ribeye til 75 kr. i Rema 1000 brunet og lagt i bad kl. 9.30.


Og kl. 18.30 skåret ud:
/peter

Forbudtadresse.dk - jeg forhandler ikke små sko.
NU med officiel "Boardadvarsel udstedt"!

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #25 Dato: Dec 20, 2013, 23:49:58 »
Så er termostaten fra Conrad elektronik og frituregryden anskaffet. Har lige prøvet at fylde vand i og sætte den til uden kød i og allerede er der lidt problemer. Den er sat til at starte ved 55,9° og slukke igen ved 56,0°, men der er et efterløb fra når den køler ned igen, skal starte og til temperaturen er oppe igen. Og at den kommer for langt op igen. Dvs. at den når ned på 55,3° inden den stiger igen og når op på knap 61° før den falder igen. Vil det hjælpe på svingningerne når der kommer kød i til at optage varmen? Kan man modificere varmelegemet så der er knap så meget knald på? Det er en Moulinex Uno frituregryde og en UT200 termostat fra Conrad Elektronik.

____________________
One SV - Tapatalk2
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Henning Jørgensen

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 4447
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.hi-speed.dk/Henning106Ree.html
Re: Sous vide
« Svar #26 Dato: Dec 21, 2013, 01:16:03 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Så er termostaten fra Conrad elektronik og frituregryden anskaffet. Har lige prøvet at fylde vand i og sætte den til uden kød i og allerede er der lidt problemer. Den er sat til at starte ved 55,9° og slukke igen ved 56,0°, men der er et efterløb fra når den køler ned igen, skal starte og til temperaturen er oppe igen. Og at den kommer for langt op igen. Dvs. at den når ned på 55,3° inden den stiger igen og når op på knap 61° før den falder igen. Vil det hjælpe på svingningerne når der kommer kød i til at optage varmen? Kan man modificere varmelegemet så der er knap så meget knald på? Det er en Moulinex Uno frituregryde og en UT200 termostat fra Conrad Elektronik.

____________________
One SV - Tapatalk2
Jeg bruger stort set samme opstilling, dog med en noname friture.
For at undgå at eftervarmen skyder temp for højt, har jeg ganske enkelt skruet ned for termostaten på frituren, så den ikke varmer så kraftigt.
Dog vil den stadig gerne ryge et par grader for højt.
Hvis jeg ønsker temp til at være 56 grader, sætter jeg UT200 til 54,5 både på tænd og sluk.
Så ligger temp som regel mellem 54,5-56,5 og det har givet glimragende resultater alligevel. :-)
Jeg har altid fyldt så meget vand i karet som muligt, for at hjælpe med stabil temp og placerer føleren under kødet, varmelegemet sidder i bunden af karet.
Mvh Henning
_____________________________________________________________________

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #27 Dato: Dec 21, 2013, 09:09:52 »
Jeg vil også tro at min test, hvor der kun er vand i, giver et forkert billede, da der ikke er noget andet end vandet til at optage varmen. Termostaten på gryden styrer kun hvor langt op den skal varme, altså temperatur, ikke hvor hurtigt den skal varme, altså effekt.. Det jeg tænkte på var om man kunne øge modstanden til varmelegemet, så der ikke er så meget effekt i den. Det er selvfølgelig korrekt at fylder man mere vand i, er der mere væske til at optage varmen.

Kunne man eventuelt forsøge at isolere gryden med flamingo, således at varmetabet ikke er så stort..?

____________________
One SV - Tapatalk2
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.

Preben Kærsgaard

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 3193
  • Karma: +0/-0
  • Testhest
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #28 Dato: Dec 22, 2013, 08:18:54 »
Citat fra: "Knudsen-406"
Jeg vil også tro at min test, hvor der kun er vand i, giver et forkert billede, da der ikke er noget andet end vandet til at optage varmen. Termostaten på gryden styrer kun hvor langt op den skal varme, altså temperatur, ikke hvor hurtigt den skal varme, altså effekt.. Det jeg tænkte på var om man kunne øge modstanden til varmelegemet, så der ikke er så meget effekt i den. Det er selvfølgelig korrekt at fylder man mere vand i, er der mere væske til at optage varmen.

Kunne man eventuelt forsøge at isolere gryden med flamingo, således at varmetabet ikke er så stort..?

Hvis du isolere gryden, og din varmelegeme giver "vel rigeligt" med effekt, vil dit over sving af temperaturen blive større.
Jeg ville pause/pulse med varmelegemet.
____________________
One SV - Tapatalk2
MVH.
Preben L. Kærsgaard.
508 SW 2,0 HDi Active.
Ex 406 HDi XS4 st.car.
Ex 306 HDi.

Knudsen-406

  • Moderator
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 7307
  • Karma: +0/-0
  • Moderator-svin
    • Vis profil
Re: Sous vide
« Svar #29 Dato: Dec 22, 2013, 12:52:09 »
Mn teori er, at hvis den er isoleret, vil varmetabet ikke være så stort og at den derfor ikke vil varme så længe...
Best Regards  -   Knudsen, Moderator
Ex. '82 Ford Taunus 1.6 SW, '85 Bmw 320i, '96 Peugeot 406 2.0, '93 Mitsubishi Galant 2.0 Aut. Taxi edition, '96 Peugeot 406 2.0 - nu i '02 Peugeot 406 2.0 stc.