Forfatter Emne: "Powerline"-netværk  (Læst 527 gange)

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
"Powerline"-netværk
« Dato: Mar 13, 2018, 12:01:27 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

NSL

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 12950
  • Thanked: 43 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.finddinbil.dk
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #1 Dato: Mar 13, 2018, 12:15:00 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

Nej, det er IMO ikke en god vej at gå

Gå efter noget Mesh i stedet. (Google feks)
En ræv af sølvpapir
 

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 19987
  • Thanked: 55 times
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #2 Dato: Mar 13, 2018, 12:18:30 »
Claus Møller var ellers ret imponeret over det han havde, selv til gaming, men ellers er jeg enig med Nicolai. Enten Mesh eller Ubiquiti Unifi.

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk - Nu også med privat-, firma- og splitleasing.
 

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #3 Dato: Mar 13, 2018, 12:29:32 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

Nej, det er IMO ikke en god vej at gå

Gå efter noget Mesh i stedet. (Google feks)

Øv. Mesh er ikke en option - så må jeg bide i det sure æble og trække kabler eller installere Wifi-kort i min Mac... :-)
Og af de to valg, tror jeg alligevel jeg bliver mest glad for den kablede forbindelse.
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #4 Dato: Mar 13, 2018, 12:30:50 »
Claus Møller var ellers ret imponeret over det han havde, selv til gaming, men ellers er jeg enig med Nicolai. Enten Mesh eller Ubiquiti Unifi.

Ja, nu har Møller vel også efterhånden også fået fiber, såååh... :D
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

NSL

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 12950
  • Thanked: 43 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.finddinbil.dk
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #5 Dato: Mar 13, 2018, 12:49:44 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

Nej, det er IMO ikke en god vej at gå

Gå efter noget Mesh i stedet. (Google feks)

Øv. Mesh er ikke en option - så må jeg bide i det sure æble og trække kabler eller installere Wifi-kort i min Mac... :-)
Og af de to valg, tror jeg alligevel jeg bliver mest glad for den kablede forbindelse.

Hvordan kan Mesh ikke være en option? Det forstår jeg ikke?
En ræv af sølvpapir
 

Blaahval

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 751
  • Thanked: 5 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #6 Dato: Mar 13, 2018, 13:05:32 »
Jeg er nu ganske tilfreds med vores Powerlink-setup herhjemme. Virkelig smart løsning som virker upåklageligt, især til de småpenge det koster. Jeg gav vist omkring 400 kroner for et sæt fra TPLink.

Vi har en 60/60 forbindelse med routeren stående i kælderen, og den trækker uden problemer det hele både op/ned på 1. sal.
 

NSL

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 12950
  • Thanked: 43 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.finddinbil.dk
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #7 Dato: Mar 13, 2018, 13:51:08 »
Jeg er nu ganske tilfreds med vores Powerlink-setup herhjemme. Virkelig smart løsning som virker upåklageligt, især til de småpenge det koster. Jeg gav vist omkring 400 kroner for et sæt fra TPLink.

Vi har en 60/60 forbindelse med routeren stående i kælderen, og den trækker uden problemer det hele både op/ned på 1. sal.

Det kommer selvfølgelig meget an på kablingens kvalitet i huset. Jeg vil ikke nægte at det godt kan virke glimrende

En ræv af sølvpapir
 

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #8 Dato: Mar 13, 2018, 14:38:22 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

Nej, det er IMO ikke en god vej at gå

Gå efter noget Mesh i stedet. (Google feks)

Øv. Mesh er ikke en option - så må jeg bide i det sure æble og trække kabler eller installere Wifi-kort i min Mac... :-)
Og af de to valg, tror jeg alligevel jeg bliver mest glad for den kablede forbindelse.

Hvordan kan Mesh ikke være en option? Det forstår jeg ikke?

Der er ikke Wifi-kort i min Mac - og prisen på Mesh er så høj, at jeg lige så godt kan enten købe et Wifi-kort eller trække kabler... :)
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #9 Dato: Mar 13, 2018, 14:39:26 »
Jeg er nu ganske tilfreds med vores Powerlink-setup herhjemme. Virkelig smart løsning som virker upåklageligt, især til de småpenge det koster. Jeg gav vist omkring 400 kroner for et sæt fra TPLink.

Vi har en 60/60 forbindelse med routeren stående i kælderen, og den trækker uden problemer det hele både op/ned på 1. sal.

Hmmm... Det er sq værd at prøve - hvilken model har du? Noget specifikt man skal gå efter..? Jeg hverken spiller eller lignende og har ikke det vilde krav til hastigheden. Vi har vist 50/50 eller 100/100 - kan ikke huske det.
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5483
  • Thanked: 21 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #10 Dato: Mar 13, 2018, 17:23:32 »
Vores fungerer umiddelbart også ganske ok til vores behov.
Streaming og surf på nettet.
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær
 

DSL

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 434
  • Thanked: 4 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #11 Dato: Mar 13, 2018, 18:30:36 »
Jeg vil gerne undgå Wifi på min stationære Mac. Men da vores fiberboks sidder utroligt træls i forhold til at trække kabler, har jeg overvejet om man skulle prøve nogle af de løsninger, hvor man bruge stikkontakterne som netværk i stedet.

Er der nogen med erfaringer i den retning..? Hvis det er noget hø, er der jo ikke noget sjovt ved det. Men det er en nem løsning, hvis det funker... :)

Jeg har 4 powerline adapters kørende, og det virker fint, på trods af at det er ældre modeller (AV500)
Jeg får lidt forskellig hastighed på dem,, det kommer an på hvor de sidder

Jeg har f.eks. flere kørende på forlængerledninger, som man jo absolut ikke bør, og det kører stadig bedre end wifi

Også tplink her
Bilka har stort udvalg https://www.bilka.dk/s%C3%B8g?tekst=powerline
Og så kan man jo vælge en model hvor stikkontakten er ført igennem, så man slipper for at skulle sætte den i enden af en forlænger med 3-stikdåse f.eks https://www.bilka.dk/elektronik/routere-og-netvaerk/powerlines/tp-link-av1000---gigabit-passthrough-powerline-starter-kit---bro---kan-sluttes-til-vaegstik/p/100283102?event=39,28&point=6

Du kan også få powerline adapters med wifi, så du kan kompensere for en dårligt placeret router
 

Claus M

  • cand.tværp
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 9820
  • Thanked: 26 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
    • http://www.cm-motorsport.dk
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #12 Dato: Mar 13, 2018, 19:45:09 »
Altså. Hvis du forventer 300 Mbit over afstand. Så skal du trække et kabel.

Kan du nøjes med wifi-agtig hastighed - men bedre ping-tid end wifi tilbyder - så er powerline fint.

Og nemt.
Mvh Claus Møller


http://www.cm-motorsport.dk/              - Æv, nu under 1.000 hk på matriklen igen. Heldigvis er de fleste da til stede, i den bil jeg bruger mest. rockon
 

Martin Utzon Terp

  • aka Vimbus Nollergøj Ketchup Tværp - Aut. Hundefanger
  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 20769
  • Thanked: 78 times
  • Karma: +2/-0
  • There's only ONE Yaris!
    • Vis profil
    • Danmarks Bedste indretningskonsulent! :-)
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #13 Dato: Mar 13, 2018, 20:36:06 »
Fantastisk med input - tusind tak! :-)

Jeg havde ikke lige tænkt over, at det kunne være et problem med forlængerledninger... :-/

Vi har meget få stikkontakter i huset, så næsten alt kører fra forlængerledninger. Der hvor routeren står, er der trukket en ca. 4 meter lang forlængerledning - og fra min Mac og hen til stikkontakten er der ca. 2 meter med forlænger. Det er ikke en option at sætte PowerLinken før forlængerledningen, da den er trukket fra en stikkontakt der sidder ved køkkenbordet.

Hold nu kæft, noget skrammel. Dejligt med gamle huse... Jeg må lige i tænkeboks - det ender sq nok med, at det er nemmere at trække et kabel... :-/
Keep it simple!

VW Move Up! 1,0 2015 (60 hk)  ·  Skoda Octavia 1,2 TSI Style 2016 (110 hk)  ·  BMW Z3 2,8 1998 (192 hk)  ·  Toyota Yaris 1,4 D-4D 2005 (131 hk)
 

Blaahval

  • Newbie
  • *
  • Indlæg: 751
  • Thanked: 5 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: "Powerline"-netværk
« Svar #14 Dato: Mar 13, 2018, 23:38:32 »