Forfatter Emne: Tilberedning af okse mørbrad  (Læst 1915 gange)

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5697
  • Thanked: 23 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Tilberedning af okse mørbrad
« Dato: Dec 29, 2015, 19:46:00 »
Jeg skal lave oksemørbraden til nytår.


Tænker at brune dem af på grillen. (2 stk af 2,5 kg)
Og så smide dem i vandbad.
Nogen gode fif til den del? Hvor lang tid og hvor meget varme.?
Og tanken var så at stikke dem en gang prygl på grillen lige inden udskæring. For at få lidt skorpe

Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær
 

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5697
  • Thanked: 23 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #1 Dato: Dec 29, 2015, 19:47:08 »
Evt er langtids stegning også en mulighed, men den er jo tynd sådan en, så er bange for at det bliver gennemstegt.
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær
 

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6238
  • Thanked: 15 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #2 Dato: Dec 29, 2015, 21:53:09 »
Fuld skrald på grillen.
Brun dem godt på "alle" sider.
Flyt dem til indirekte varme og sæt stegetermometer i den tykke ende og tag dem af når detviser 55 grader.
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;
 

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20126
  • Thanked: 58 times
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #3 Dato: Dec 29, 2015, 21:56:17 »
Jeg ville smide dem i baljen først, og så fuld knald på grillen og lige hurtigt give det lidt grillskorpe ;)

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk - Nu også med privat-, firma- og splitleasing.
 

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5697
  • Thanked: 23 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #4 Dato: Dec 29, 2015, 22:01:00 »
Jeg ville smide dem i baljen først, og så fuld knald på grillen og lige hurtigt give det lidt grillskorpe ;)
så du ville ikke lige lukke dem af inden baljen?
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær
 

John Sahl

  • Administrator
  • Inderkredsen
  • *****
  • Indlæg: 20126
  • Thanked: 58 times
  • Karma: +2/-1
    • Vis profil
    • www.autohenter.dk
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #5 Dato: Dec 29, 2015, 22:04:25 »
Niks, det har jeg ikke oplevelsen af virker på nogen måde..

John Sahl Hjælp til import = www.autohenter.dk - Nu også med privat-, firma- og splitleasing.
 

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6238
  • Thanked: 15 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #6 Dato: Dec 30, 2015, 00:07:04 »
Havde lige overset det med baljen. Imho er det at gøre meget ud af en i forvejen mør & lækker udskæring. Så hellere "nøjes" med noget interval-grill.

Men skriv da lige en Mini-guide når tømmermændene er gået på weekend ;-)
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;
 

Flemming 405 SRi

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 9627
  • Thanked: 10 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #7 Dato: Dec 30, 2015, 00:10:35 »
Fuld skrald på grillen.
Brun dem godt på "alle" sider.
Flyt dem til indirekte varme og sæt stegetermometer i den tykke ende og tag dem af når detviser 55 grader.
What he said!

Jeg grillede til et bryllup sidste sommer efter den opskrift - og det blev bare klasse. :)

Sendt fra min GT-S7710 med Tapatalk

/Flemming - duensmobilebilpleje.dk - bilpleje i Nordjylland
Like og del på Facebook: https://facebook.com/duensmobile
Ex-V40:
 

please

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 5697
  • Thanked: 23 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #8 Dato: Dec 30, 2015, 08:58:10 »
Jeg giver det et skud i morgen
Mvh Ludvig

Kører pt Touran.
Citat kaare: Hvis ikke det var fordi jeg er så umanerlig velhængt, så kørte jeg stilen uden underbuks, da de jo kun er til besvær
 

Peter106xs

  • Inderkredsen
  • *
  • Indlæg: 6238
  • Thanked: 15 times
  • Karma: +0/-0
    • Vis profil
Sv: Tilberedning af okse mørbrad
« Svar #9 Dato: Dec 30, 2015, 12:07:09 »
Obs, hvis bare kødet er tæt på stuetemperatur når det ryger på grillen kan det ikke gå galt.
Plet is no more...
Nu i 308 SW Sportium 140 HDI
Plets Rullefelts attest: http://www.bilgalleri.dk/html/gal_visbr ... serID=8017" onclick="window.open(this.href);return false;
 
The following users thanked this post: please