Quick-Shift

Næsten alle Peugots modeller kan have glæde af et Quick-Shift kit. Et Quick-Shift kit afkorter den bevægelse, der kræves for at skifte fra et gear til et andet. Dette gøres ved at ændre på skifteforbindelsen fra gearstang til gearkasse. Typisk ændres længden på skifteforbindelsen således at den samme bevægelse på gearkassen giver et større udslag fremme ved gearkassen.

Disse kits kan købes færdige på nettet for omkring 1000,- kroner plus forsendelse, men det er faktisk ikke så svært at lave sin egen. Nedenstående er baseret på en 206 GTI. Instruktionerne er lavet a Jossi fra Göteborg, som udover at have en 206 GTI også er rallymekaniker på en Impreza Grp.A i fritiden. Jossi havde oprindelig købt et færdigt kit, men var ikke tilfreds med at kittet bankede mod gearkassen ved gearskift. Han lavede derfor sit eget, som nu kører i adskillige danske 206 GTI.

Nedenfor ses den originale Peugeot skiftearm. Den sidder monteret på den underramme som holder forvognen. Staget fra gearkassen til skiftearmen vrikkes af med en skruetrækker, derefter kan armen afmonteres med en skruetrækker.

Du kan nu ombygge din eksisterende skiftearm eller købe en ny fra Peugeot, partnummer CI 244988. Pris i Sverige SEK 295,-. Inden du begynder ombygning skal du under alle omstændigheder fjerne plastikbøsningerne i skiftearmen, ellers smelter de når der skal svejses.

På nedenstående skitse (1) ses de mål som skal ændres på den originale arm. Skær den originale arm ved X, skær og buk et fladjern så delene A og B og fladjernet passer med de nye mål. Den originale godstykkelse er ca. 5 mm. Vinklerne er ikke så vigtige, men forsøg at holde målene. Svejs herefter delene sammen, men husk at den hvide kugle er af gummi så du ikke smelter den (kuglen er ikke vist på skitsen).

På skitse (2) ved vinklen mellem de krydsende linjer, som er ca. 80° originalt. Skær et V-formet snit ved X så du kan bukke delen med gummikuglen ned til centrumlinjerne har en vinkel på ca. 90°. Svejs derefter snittet sammen igen.

Herefter skal skiftearmen males, da den sidder temmelig udsat under bilen. Ved montering skal man være opmærksom på om stangen fra den lille stålkugle ikke går imod gearkassen gearskift. Gør den det, må man bøje skiftearmen lidt, da der ellers er risiko for at stangen hopper af.

© HI-SPEED.DK