Rensning af luftmængdemåler

Guiden viser rensning af kulbane og aftaster i luftmængdemåler.

Den luftmængdemåler der er vist her, sidder i en 405 Sri fra ’89 med Jettronic 3.1 multiindsprøjtningssystem, men sidder sikkert også i andre modeller, princippet er i hvert fald det samme.

(Billederne er taget med Mobilen, hvis der skulle være lidt der er utydeligt er det jo så derfor)


Hvordan ?

Først fjernes skruerne der holder aludækslet:

Herefter løsnes plastdækslet, det er limet men kan rimelig nemt løsnes, jeg vred med en lille skruetrækker forsigtigt hele vejen rundt og så kom det såmænd fri (det er anden gang jeg er derinde, derfor spor af flydende pakning):

Plastdækslet løftes af og man kommer ind til kulbane og aftaster (eller glider om man vil, har sikkert et helt andet navn):

Her ses elektronikken. Kulbanen der skal renses er dén ved den røde pil, det gøres nemmest ved at fjerne glideren så kan man komme til og man kan så give kontaktfladen på glideren en tur med meget fint sandpapir (brugte vandslibepapir uden vand). Det kan måske være en fordel at notere sig hvordan glideren er justeret (skruens placering i forhold til plastik omkring den (gul pil)).

Jeg åbnede dog spjældet fuldt ved at tage fat i plastringen ved den blå pil og dreje det helt om, glideren skal så lige nøjagtigt ikke forlade kulbanen.

Herefter gives plastdækselet en god flydende pakning (plejer at bruge ”den blå” fra Würth men var løbet tør, -derfor den røde jeg ikke kan huske hvor jeg har købt):

Og til sidst brugte jeg flydende pakning til at sikre tæthed ved gummipakningen til aludækslet, sikkert ikke nødvendigt, men så er man sikker på der ikke trænger vand ind:

Troels "405 SRi *89" for Hi-Speed.dk